HABER - Yüksel SOYLU

Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu 5 belediyeden biri olduğunu söyleyerek, kendileri göreve geldikleri taktir de her şeyin şeffaf olacağını ve cepsiz ceket giyeceklerini vurguladı. Türkiye genelinde Ak Partili belediyelere açılan 1552 rüşvet davası olduğunu belirten Sarıca, rüşvete, talana, adam kayırmaya dur diyeceklerini belirterek “Kazanmak için varız” dedi.

Alanya Belediye başkan adayı Habip Şanlı ise “Türkiye’de maalesef işler iyi gitmiyor. Bir çok maden kaynağımız var ancak bunları yeterince kullanamıyoruz ve hep dışarıdan ithal ettiğimiz için bütçe açığımız sürekli büyüyor. Özellikle madencilikte, kıymetli ve yarı kıymetli taşları işleyebilir hale getiren sistemler kurup faaliyete sokacağız.

Alanya’mızın turizm sorununu çözüp işsizliği bitirecek ve turizmi 12 aya yayacağız. Çalışmalarımızda çatışmaya girmeden tüm sorunları çözeceğiz, bu memleket için el ele vereceğiz” dedi.

Gazipaşa Belediye Başkan adayı Siyaset bilimcisi Ekonomist Mustafa Bacak ise “Gazipaşa’nın eniştesiyim. Bu bakımdan Gazipaşa’nın bir çok sorununu yakından biliyorum, İnşallah göreve gelince bunları gücümüz yettiği kadar çözmeye gayret edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin yakından tanıdığı mor beyin bylock tuzağını deşifre eden avukat olarak bilinen avukat Ali Aktaş ise, Antalya Saadet partisi başkan yardımcısı iken Antalya Belediye başkan adayı olarak gösterildi. Aktaş konuşmasında;  “Bu ülkede büyük bir çürümüşlük var ama reklamla üstü örtülüyor. İnşallah göreve geldiğimiz zaman çürümüşlüğe, yağma düzenine bir son verip halkı huzura kavuşturacağız.

Antalya ve çevre ilçelerini demiryolu ağı ile birbirine bağlayarak ulaşımı kolay bir hale getireceğiz. Vatandaş ortaklı şirketler kurarak belediyenin işlerini kendi imkanlarımız dahilin de halletmeye çalışıp belediyeyi borç batağına saplamayacağız. “ dedi.