450 kişiden oluşan Alanya heyeti 9 otobüsle saat 23:00’te Alanya anfi tiyatro önünden hareket etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de katıldığı uğurlama töreninde Alanya heyeti dualarla uğurlandı.

Bu yıl 6.sı organize edilen Atatürk ve  Çatalca Alaiye Şehitlerini anma programı ile  kültür gezisi etkinlikleri kapsamında ilk olarak , her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyetimizin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çatalca Alaiye Şehitleri için 9 kasım cuma namazı öncesi dünya kuran okuma 1. Edirne Selimiye Cami imam hatibi Alpcan Çelik , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı imam hatibi Halil İbrahim Kurşun ve Türkiye kuran okuma birincisi İstanbul Maltepe Küçükyalı Varnalı Galip Bey Camii müezzini Burak Yıldız gibi dünyaca ünlü hatip ve  müezzinler tarafından mevlidi şerif okutularak dualar edildi.

11 basım akşamı ise  anfi tiyatro önünde buluşan  450 kişilik Alanya heyeti saat 23:00 te 9 otobüsle Alanya dan hareket etti. uğurlama  öncesi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ‘in de katıldığı törende dualar okundu. Yapılan duanın ardından heyet Uşağa gitmek üzere hareket etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de 450 kişilik Alanya heyetine hayırlı yolculuklar dileyerek cumartesi günü İstanbul ‘da yapılacak olan Alanyalılar gecesine de katılacağını belirti. Dün akşam 9 otobüsle Alanya’dan yola çıkan Alanya heyeti ilk olarak sabah 9:30 ‘da Türkiyenin 1. dünyanın ise en büyük 2. Kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonunu ziyaret  etti.

Kanyonda bulunan cam terastan manzaranın keyfini çıkaran Alanyalılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.Alanya heyetine Alanya’da yaşayan çoğunluğu  Alman , Hollanda ve Norveçlilerden oluşan  yerleşik yabancılar da eşlik etti.

Heyet, Uşak’ın ardından Manisa Soma’ya hareket etti. 13 Mayıs 2014 yılında Manisa’nın Soma ilçesinde şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret ederek soma şehitlerine toplu dualar okundu.

Ardından ise Ayvalık ve Cunda Adasına gitmek üzere yola çıkıldı. Akşam saatlerinde ayvalığa varan heyet cunda adasını gezdi. Alanyalılar yarın ise Çanakkale şehitliklerini ziyaret edecek ve akşam  Edirne’ye hareket edecek.

Program la ilgili açıklama yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ‘1912 yılında Alanya’dan vatan topraklarını savunmak için 157 kişilik Alaiye taburunun şehit edildiği Çatalca’daki şehitler anıtında her yıl gerçekleştirilen törene Alanya Kent Konseyi ilk olarak 2012 de 100. yıl anısına katıldık. Daha sonra geleneksel hale gelen ve her yıl Alanya Kent Konseyi tarafından organize edilen anma etkinlikleri için Alanya halkı Alanya şehitlerinin torunları olarak yüksek maneviyat ve yoğun ilgi ile katılım sağlıyor’ ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan, bu turun maneviyat değerinin yüksek olduğuna vurgu yaparak ‘ Bu vatanın nasıl kazanıldığını insanlara sadece tarihten anlatarak değil, görsel olarak da Çanakkale’de, Edirne balkan şehitliğinde ve Çatalca Alaiye şehitliğinde görmelerini yaşamalarını ve anlamalarını önemsiyoruz. Diye konuştu.

Alanya heyeti 450 kişiyle yola çıktı