ÖZEL HABER - Gazete Alanya

Alanya Belediyesi’nin arkasında yer alan Galip Dere Halk Plajı’nda sahile yüzlerce ölü balık vurdu. Ölümlerin neden olduğu henüz tespit edilemezken, Tarım ilçe Müdürlüğünden yetkililer su örnekleri alarak gerekli incelemelerin yapılacağını kaydettiler.

Diğer taraftan bölgede yaşayan vatandaşlar ölü balıkların kokusundan dolayı rahatsız olduklarını ifade ederken, korku ve tedirginlik yaşıyorlar. Balıkların birkaç gündür kıyıya vurduğu ve koku salmaya başlayınca çevre sakinleri durumu Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü’ne bildirdi. Yetkililerin balık ölümlerini araştırmak için sudan numune aldıkları belirtildi.

BALIKÇILAR KÜÇÜK DİYE ATMIŞ OLABİLİR

Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise haberi alır almaz bölgeye giderek, su numuneleri aldılar. Alınan su numunelerini ilgili laboratuvara göndereceklerini birkaç hafta içinde de sonuçların geleceğini belirten yetkililerin bölgede yaptıkları ilk incelemelerde bu balıkların balıkçılar tarafından atıldığının düşünüldüğü, balıkların deniz suyundan ya da başka bir kimyasaldan öldüğü yönünde bir izlenimlerinin olmadığını ifade ettiler.

Alanya Belediye yetkililerine de haber verildiği ve temizlik İşlerinin de bölgedeki balıkları toplayacağı öğrenildi.