HABER - Gazete ALANYA

23 Eylül 2002 tarihinde Konya-Ankara yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren, Kestel’in eski belediye başkanlarından İsa Küçülmez’in mezarı geçtiğimiz ay soy ağacı davası nedeniyle 18 yıl sonra açılmıştı. Benzer bir olayın Alanya’da kendisinin başına da geldiğini belirten diş hekimi Fevzi Açıkalın, kimsenin dedesinin mezarını tarif etmemesi gerektiğini, miras davası sebebiyle haber verilmeden bile mezar açılabildiğini söyledi.

Dedesinin mezarına gittiğinde gözlerine inanamayan Açıkalın, mezarı darmadağın şekilde bulduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Öyle, uzaktan akraba birileri çıkıp da kendi açtıkları miras davası konusunda sizi arayıp tuhaf açıklamalar yaparsa işkillenin. Hatta, savcı neyim her türlü devletli dedenizin mezarının yerini sorarsa, saf saf tarif etmeyin. Sonra bir gün gelir, benim bulduğum gibi mezarının darmadağın edildiğini görürsünüz.

Şikayet etmeye kalkarsanız, devletin bu anlamda yetkisi olduğunu hayretle anlarsınız. Devlet size haber bile vermeden dedenizin mezarını açar, öylece de bırakır gider? Fotoğraflarda, Ekim ayında Gazipaşa’daki gelinler(!) tarafından açılan bir miras davası yüzünde Alanya savcılığı talimatı ile açılıp DNA örneği alınan dedemin mezarı ve sonrasında dedem ve ninemi birleştirdiğim yeni mezar var.”