Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla sabahın erken saatlerinde Zabıta Müdürü Hasan Akın'ı görevden almasının ardından gözler yeni zabıta müdürünün kim olacağına çevrilmişti.  Edinilen bilgilere göre, Zabıta Müdürü Hasan Akın'ın yerine halen Alanya Belediyesi'nde görev yapan emekli polis memuru Naci Uzunsakal'ın atanacağı iddia ediliyor. Bu arada  Alanya Belediye personeli “Kara Oğlan” lakaplı Ali Yenialp’e bağlanmalarını istiyorlar. Alanya’lı olan, güler yüzlü, sempatik, samimi davranışları ile Alanya kamuoyu tarafından sevilip sayılan ve halen Alanya Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten Ali Yenialp’i isteyen bazı personeller, Zabıta amiri sıfatında bir kişiye ihtiyaç olmadığını edinilen bilgiler arasında. Başkan yardımcısı Ali Yenialp’in daha önce Zabıta amirliği için deneyimli olduğunu belirttiler.

ALANYA BELEDİYESİ’NDE ANAMURLULAR DAYANIŞMASI MI KURULUYOR?

Öte yandan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e yakınlığını ile bilinen MHP Genel Merkezi tarafından gönderildiği iddia edinilen, Alanya Belediyesi’nde bütün birimlere emir verebilen, resmi olarak hiçbir görevi bulunmayan Esap Yaşar Yılmaz’ın Zabıta Müdürlüğüne kendine yakın bir ismi getirmek için çaba harcadığı öğrenildi.

HEMŞERİCİLİK ÖN PLANDA

Alanya Belediyesi’nde Anamurluların son günlerde Adem Murat Yücel’e yakınlığı ile sosyal medyada paylaşımları gözlerden kaçmazken, Emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz’ın polis memuru emeklisi, hemşerisi olan Naci Uzunsakal’ı zabıta amiri yapmak için başkana baskı kurduğu iddia ediliyor.

Ayrıca Alanya’da esnaflık yapan birçok Anamurlu iş adamı da Emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz sıfatını kullanarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e yakın görünmeye çalıştıkları öğrenildi.