Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) kurucu üyelerinden Alanya Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu, cemiyete istifa dilekçesini sundu.

AGC’nin son yıllarda ülke genelinde ve Alanya’da saygınlığını yitirdiğini, birlik beraberlik ortamının bozulduğunu öne sürerek istifa dilekçesi verdiğini açıkladı.

Sipahioğlu’nun istifa dikekçesinde yer alan açıklama şöyle;

‘1996 yılında çok büyük zorluklarla bir avuç meslektaşım ile birlikte kuruluşunda  bulunduğum Alanya  Gazeteciler Cemiyetimizin, üzülerek belirtmek  isterim ki, son yıllarda ilçemiz ve ülkemiz genelinde  giderek saygınlığını yitirmesi, Alanya’da birlik, beraberlik, hoşgörü ortamı yerine geçmiş yıllara dayanan ve içlerinde hala devam eden hasetlik, kıskançlık, fesatlık barındıran bazı yöneticilerimizin bu kurumda bulunması ve birçok otel, iş yeri  vs. yerlerden gizli şantaj, tehdit ile para toplaması ve medya kuruluşlarına destek  vermek  yerine, haksız rekabet  ortamlarının yaratılması, asılsız ve mesnetsiz konulara destek verilerek  gerek  şahsımı  gerekse ATV Alanya Televizyonuna karşı intikamvari, küçük düşürücü ve aşağılayıcı bir tutum içerisinde bulunulması dolayısıyla bu cemiyet başkanlığı çatısı altında bulunmak istemediğimi ve bundan böyle de temsil etmeyeceğimi bildiriyorum. Dolayısıyla cemiyet üyeliğimden bu anlamda istifa etme  durumu hasıl olmuştur. Sonuç olarak, ivedilikle istifam hakkında karar verilmesini, tarafıma  bildirilmesini arz ve talep ediyorum.’