2017 yılı Mart ayında yapılan Ak Köprü açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, o dönemim AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılmıştı. Törende bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ‘’Ak Köprü 10 milyon TL’ye mal oldu’’demişti.

Gümüş kavak Muhtarı Yücel Sezel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanına giderek 12 mahalleye ulaşımı sağlayan Ak Köprüye Alanya merkezden ulaşımın olmadığını belirtti. Konuyu inceleyen Başkan Türel, Ulaşım daire başkanıyla görüşerek söz konusu bölgeye, halkın ihtiyacı olan otobüs seferleri başlatılması talimatı verdi. Gümüşkavak Muhtarı Yücel Sezel, bu sevindirici haberi kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Ak Köprüye Alanya arasındaki otobüs seferleri günde üç sefer yapılacak.

Gümüş kavak Muhtarı Yücel Sezel’in işte o mesajı;

“Tüm vatandaşlarımızın dikkatine Alanya’dan Ak köprüye kadar otobüs seferleri başlamıştır. Sabah 06.00 Alanya’dan çıkış 07.00’de Ak köprüde olacak. Öğleyin Alanya’dan çıkış 12.00, Akşam Alanya’dan 18.00 de çıkış olacak.  Günde üç sefer yapılacak kalkış yeri köy dolmuşlarının oradan olacaktır. Bu hizmette emeği geçen başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”