Haber - Muammer SOYLU

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde bir süre önce hizmete açılan Narçiçeği Kreş ve Çocuk Bakımevi’nin minik öğrencileri merak ettikleri meslekleri iş yerlerine giderek uygulamalı bir şekilde öğreniyor ve meraklarını gideriyorlar. Yapılan proje kapsamında miniklerin bu haftaki durağı Kestel Mahallesi’nde hizmet veren Brüt Botanik oldu.

Alanya’da yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Brüt Botanik’i ziyaret eden minikler burada mesleğin ayrıntılarını gördüler ve sebze ektiler. Toprakla uğraşmanın verdiği hazzı tadan öğrenciler, Brüt Botanik’in şık tasarımı ve ürünleri karışsında da şaşkınlıklarını gizleyemediler.

 Brüt Botanik sahibi İpek Öztürk, minik misafirlerini ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek, “Bahçemizde minik ziyaretçilerimizle harika bir gün geçirdik. Kendi sebzelerimizi ektik, büyümeleri için de sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Minik öğrencilere sebze ekimi hakkında bilgiler verdiklerini belirten Öztürk, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Kendilerine tarımı, ülkemizdeki önemi gibi konulardan bahsettik. Minik öğrencilerimizin içlerinden bu alanda birçok mimar mühendis çıkacağına eminiz. Yaptıkları bu güzel proje için Narçiçeği Kreş ve Çocuk Bakımevi öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.