Vatan Partisi’nin 10 Kasım programlarını da açıklayan İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, “80 yıl önce, 10 Kasım 1938’de, bu toprakların yetiştirdiği en büyük lider, ülkemizin kurucusu, büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladık. O’nun naciz vücudu aramızdan ayrılsa da, bugün de görüldüğü üzere, fikirleri ve eserleri en canlı haliyle yaşıyor. Çizdiği rota, ortaya koyduğu program, bugün ülkemizin ve milletimizin emperyalizme karşı ayağa kalkma sürecinde yolumuza ışık tutuyor.” sözleriyle açıklamasına başladı.

SAVAŞIN İÇİNE GİRDİKÇE ATATÜRK KEŞFEDİLİYOR

Kurtoğlu, açıklamasında şöyle konuştu: “Türkiye’miz çetin günlerden geçiyor. Bölücü teröre karşı içerde ve dışarıda yoğun ve etkili mücadele, Cumhuriyetimizi parçalamak isteyen Fethullahçı terör örgütüne karşı mücadele bir yanda, bütün milletimiz var gücüyle ekonomik krizin ve üretimsizliğin yarattığı darboğaza karşı mücadelesi bir yanda.

Bütün bu süreçler, Türkiye’yi büyük çözümlere ve köklü değişikliklere götürmektedir. İşte bu büyük çözümün bugünkü pusulası için de Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl sonra da bu büyük mücadelenin olmazsa olmazı olmuştur. Türkiye emperyalizmle arasına mesafe koydukça Atatürk’e yaklaşmıştır. Ülkemizi yönetenler, savaşın içine girdikçe Mustafa Kemal Atatürk’ü keşfetmeye başlamıştır.”

'10 KASIM YAS DEĞİL MÜCADELE GÜNÜDÜR'

Atatürk’ün programının Türkiye’nin sigortası olduğunu ve Atatürk’ün altı ilkesinin bütün sorunları tepeden tırnağa çözecek tek denklem olduğunu belirten Kurtoğlu, “Şimdi bizler, bu büyük mirasın emanetçisi ve devamcısı olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünde yas tutup karalar bağlamayı değil, O’nun mücadele bayrağını daha da yukarı taşımayı kendimize görev biçiyoruz. 10 Kasım yas değil, mücadele günüdür diyoruz. Cephede, sınır boylarında savaşan Mehmetçiğimizin, polisimizin, köy korucumuzun mücadelesidir. Evine ekmek götürmeye çalışan elleri nasırlı emekçimizin mücadelesidir. Güzel bir gelecek ve aydınlık bir Türkiye için mücadele eden herkesin mücadelesidir.” dedi.

Kurtoğlu açıklamasını bitirirken 10 Kadım’da Atamızın huzuruna çıkacağız. 10 Kasım’da yasta değil, Atamızın yolunda olacağız” ifadelerini kullandı.