Günümüzden 50-60 yıl öncesinde Alanya’da kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları fotoğraflarından oluşan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Alanya Bayramları” Siyah-Beyaz Fotoğraf Sergisi, Atatürk Anıtı önünde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla ziyarete açıldı.

Alanya Şehitler Belgeseli duygu dolu anlar yaşattı Alanya Şehitler Belgeseli duygu dolu anlar yaşattı

CUMHURİYET COŞKUSU 100. YILINDA 100 SİYAH-BEYAZ FOTOĞRAFLA ANLATILIYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yurdun dört bir yanında ve Alanya’da çok değerli etkinliklerle sürdüğünü vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle bu yıl bir birbirinden kıymetli pek çok etkinliği vatandaşlarımızla buluştuk. Yine bir haftadır hem 100. yılımız hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarımız vesilesiyle sergiler, konferanslar, açılışlar, başta olmak üzere bir dizi etkinlik yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Alanya Bayramları’ adlı siyah-beyaz fotoğraf sergisini vatandaşlarımızla buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Sergimiz, Siyah-Beyaz Alanya Fotoğrafları Arşivinden özenle seçilen 100. Yılda 100 siyah beyaz fotoğraf ile Alanya’nın eski bayramları anlatıyor. Fotoğraflarda, törenlere katılan vatandaşların, çocukların ve gençlerin ellerinde dövizlerle, bando ve halk oyunları eşliğinde şehirde estirdiği bayram havası görülüyor. Biz de 100. Yılında aynı coşkuyu ve heyecanı vatandaşlarımızla yaşamak istiyoruz” dedi.

100. YIL CUMHURİYET KAPISI HATIRA FOTOĞRAF KÖŞESİ

100. Yıl Cumhuriyet Kapısı hatıra fotoğrafı köşesine de dikkat çeken Belediye Başkanı Yücel, “Ayrıca sergimizi ziyaret eden vatandaşlarımız için 100. Yıl anısına bir de ‘100. Yıl Cumhuriyet Kapısı’ hatıra fotoğrafı köşesi oluşturduk. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlarımız günün anısına bu köşede fotoğraf çekebilirler; bu özel günü anılarına ekleyebilirler. Sergi, 1 Kasım Çarşamba gününe kadar açık kalacak” dedi.