1-DUYGUSAL BESLENME

Bir dönem boyunca her sabah uykulu gözler ile aman aç kalmasın, aman üşümesin, aman hasta olmasın diye sizlerde okullu oldunuz. Her sabah ardından şefkatle bakan gözleriniz, her kapı çaldığında heyecanla duyan kulaklarınız bu serüvende ona fiziki olarak çok güzel şartlar sundu. Nitekim karne vakti geldi ve şimdi evde daha fazla vakit geçirme zamanı yani duygusal beslenme zamanı. Duygusal beslenme çocuğa değer duygusunun gerekli şekilde ve ölçüde aktarılmasıdır. Ona değerli olduğunu hissettirmek ve söylemek için bu birlikte zaman dilimleri iyi bir fırsat.

2-SEYEHAT

Bu madde başlığı altında bir yerlere fiziksel olarak gitmekten bahsetmeyeceğim. Ama siz onu bir yerlere götürecek bileti almak için heyecanlandırıp kitapçılara veya evinizdeki kütüphanenin önüne götürebilirsiniz. Her sayfa ona dünya üzerinde keşif fırsatı, sizden ricam ‘kitap oku değil’, ‘seyahat edelim’ demeniz ve bu süreçte nasıl okula giderken elini bırakmadınız,sayfaları okurken de aynı şekilde yanında olunmanız.

3-YETENEKLERİNİ KEŞFETME

Bulunduğunuz şehirde muhakkak en az bir müze vardır diye düşünüyorum. Yoksa dahi yakın şehirler incelenebilir. Onun için internet arama motorlarından müze isimlerini bir kâğıda yazabilir ve hangisine gitmek istediği fikrini ona sorabilirsiniz. Sevdiği alanda daha önce yapılan buluşlar onu hem yüreklendirecek hem de yeteneklerini keşfetmesini sağlayacaktır.

4-BİR YÜRÜYÜŞ YAPIN

Yürümek, sadece yürümek. Bir noktadan diğer bir noktaya. Bir hedeften diğer bir hedefe. Başlamaktan bitirmeye.Tıpkı dönemler gibi, okullar gibi, hayat gibi. Yürümek inanılmaz bir deneyim ve o deneyime eşlik eden muhabbetler tıpkı birer nitelikli hayat dersi. Tabletini bir kenara bırakın, telefonunuzu sessize alın ve bugün seninle yürümek istiyorum deyin ona, bu esnada edeceğiniz muhabbetler ona en güzel karne hediyesi olacaktır.

Yeteneğin, mutluluğun, değerin ve neşenin hüküm saldığı ruhsal sağlık dolu bir tatil dilerim!