Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, özel okul zamlarının velileri mağdur ettiğini belirterek, “Temel hak olan eğitimin parayla satılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi

Koç, “Veli Der olarak, eğitimin temel bir hak olduğunu ve devlet eliyle sosyal devletin görevi olduğunu düşünüyoruz. Ancak eğitimin niteliği anlamında velilerin kaygıları olduğu için özellikle dinselleşme anlamında ciddi bir müfredat ve program uygulandığı için bu kaygıları taşıyan veliler ister istemez kendi koşullarını zorlayarak özel okullara gönderiyorlar. Kreşler için de zamlar oldukça fazla. Çalışan aileler için gönderilen kreşlere de çok ciddi anlamda zam yapıldı” ifadelerini kullandı.

Koç, özel okul zamlarının bir sonuç olduğunu belirterek, “Özel okulların bu zam süreci bir sonuç aslında. Gelinen noktaya baktığımızda kendilerine göre savunmaları var; öğretmenlerin maaşını arttırıyoruz, giderleri artıyor, enflasyon çok yüksek oldu gibi. Bunun çözümü özel okullara yapılan zamlara itiraz olmamalı. Bunun çözümünü devletin eğitime ayırdığı ödeneğin yeterli olması, devlet okullarının güçlendirilmesi, müfredatın daha nitelikli hale getirilmesi, çocuklarımızın okullarda gerçekten nitelikli bir eğitim almasını sağlamaktır” dedi.

Koç, eğitimde yaşanan sorunun çözümü için devlet okullarında verilen eğitimin nitelikli bir hale gelmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz Veli Der olarak, temel hak olan eğitimin parayla satılmasını doğru bulmuyoruz. Ama gelinen noktada özel okul velileri de şu anda mağdur velilerin itiraz etmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.