Haber: Burcu MUTLU

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında aldığı bir puan ile Lig’de kalmayı garantiledi. Bu hafta evinde oynayacağı Antalyaspor maçı ile bu sezonu tamamlayan Alanyaspor’da, Lig’in ikinci yarısı gelerek takımı adeta ipten alan teknik direktör Mesut Bakkal, bugün Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısı ile 2017-2018 sezonunu değerlendirdi.

Kalmayı garantiledikleri Sivas maçının ardından bu hafta rahat bir maça çıkarak ligi tamamlayacaklarını ifade eden Bakkal, kendisine inanan ve destek olan tüm taraftara, yönetime ve futbolculara çok teşekkür ederek, 'Alanya, şehir olarak ve kulüp olarak inanılmaz bir yer. Bu şehri de kümede bırakmakla inanılmaz gururluyum ve keyifliyim bir o kadar da mutluyum. İdarecisiyle, futbolcusuyla kulübüyle Alanya'nın Süper Lig'i hak eden bir şehir olduğunu geldiğim günden beri de söylüyordum. Şimdi de üzerimden çok büyük bir yük kalktı' diye konuştu.

‘NEREYE GİDİYORSUN AMAN HA’ DEDİLER

Alanyaspor’dan ilk teklif geldiğinde ve takımın başına geçeceği zamanı da değerlendiren başarılı teknik adam, ‘Ben geldiğimde 9 mağlubiyet, 1 galibiyet, 1 beraberlik almış bir takımın başına geçerken, pek çok futbol adamı bana 'Nereye gidiyorsun aman ha' dediler. 21 puan vardı. 33 puanın 4'ünü almış. 29 puan kaybetmiş.

Özgüven problemi olan bir takımın başarılı olamayacağını düşünenler çoğunluktaydı. Konyaspor ile aynı puandaydık 21'e 21 ve bir üst sıradaki takım biliyorsunuz, bizden 4 puan öndeydi. Ayrıca Alanyaspor ligin en fazla gol yiyen takımıydı. 23 maçta 21 puan, maç başı 0.91 puan ortalamasıyla oynayan bir takım vardı’ diye konuştu.

Kendisine kulüpten teklifin yapıldığı gün torunu olduğu için gelemeyeceğini belirten Bakkal, kendisine takıma öneren Hikmet Karaman’a da teşekkür etti. Bakkal, ‘Ben Hikmet ağabeyi aradım ve sordum ağabey durumun ne? Ben ayrıldım ve senin adını verdim dedi. Ne kadar güzel biliyor musunuz? Ayrılan bir hocanın sizin isminizi vermesi ne kadar güzel bir şey’ diyerek ne kadar gururlandığını anlattı.

‘KURTARIRIZ DEDİK’

Kulüp yönetimiyle görüşmelerini aktaran Bakkal, ‘Görüşmemiz sürerken sayın başkanın bir cümlesi çok hoşuma gitti, “Futbolda düşmekte var çıkmakta” dedi.  Kendisi ve tüm yöneticilerin samimiyetini kutluyorum. O kadar samimilerdi ki. Futbol bu bir oyun. Bunda her şey var ama kurtarırız dedik. Yakasını bankalara kaptırmamış, tesisleşmeyi başlatmış, çok doğru bir futbolcu kadrosu oluşturmayı başarmış, büyük iş yapmışlar. Hem de üstelik alırken de satarken de başarılılar. Alanyaspor çalıştığım en yetenekli takım, bunu samimiyetimle söylüyorum’ diye konuştu.

‘BURADAKİ BÜTÜN OYUNCULARI TRANSFER EDERİM’

‘Buradan giderken bana hangi oyuncuyu alırsınız diye soranız ben buradaki bütün oyuncuları transfer etmek isterim. Yüzde 80'ini. Bazılarına göre zayıf gelebilir ama 17 yıldır bu ligde çalışan benim ve bu da 9’uncu takım oldu. Bunu da gururla söylüyorum’ diyen Teknik Direktör, ‘inanılmaz bir yetenekli oyuncu grubuyla çalıştığımı hep söyledim. Bunun arkasında durdum ve hiçte abartmadım’ diyerek Alanyaspor’un ne kadar kaliteli bir takım olduğunu vurguladı.

‘OYUNCUYA ENDEKSLİ GRUP BAŞARILI OLAMAZ’

“Şu oyuncu olmazsa Alanyaspor olmaz” gibi sözleri de eleştiren Mesut Bakkal, ‘Biz niye oyuncuları tanrılaştırıyoruz ki? Bu bir takım sonuçta, Mesut hoca da gider başka bir hoca gelir, önemli olan burada Alanyaspor kulübüdür ve yaptığı işlerdir, yaptığı transfer politikasıdır’ şeklinde konuştu.

Bakkal, kendisine yöneltilen bazı eleştirilere de cevap vererek ‘Oyuncuya endeksli grubun başarılı olamayacağını savunanlardanım. İşte buyurun son maçlarda kimler yoktu gene kazandık. O zaman bir daha düşünecek herkes. Ön yargıları bırakacak. Neticede şu ana kadar 10 maçta 16 puan almayı başardık. Bu istatistiği sezonun geneline yaymayı başarırsak ki, yani 3 eksik 3 fazla 3 geriden gelerek 3 ileri giderek, bunu yapacak bir takım var. Yani ligi 5’inci veya 6’ncı bitirirsiniz bu istatistik devam ederse. Avrupa Kupaları açılır’ diye konuştu.

‘HAKEM HATALARINDAN EN AZ 7 PUANIMIZ GİTTİ’

Hakem hatalarına da değinen Mesut Bakkal, ‘herkes beni iyi tanır. Ben mazeret üretmeden çalışan, rakibini tebrik eden, Türkiye'deki bütün idarecilerle iyi olan ve hiç kötü olmayan birisiyim. Ama Türkiye'nin kabul ettiği bir şey var, hakem hataları. Sadece 3 tane maç söyleyeceğim size, Göztepe, Malatya, Galatasaray. Yapılan hakem hatalarından en az 7 puanımız gitti. Belki diğer maçlara daha da stressiz çıkacaktık. Yani pozisyon bana göre sana göre ona göre değil de, tüm spor kamuoyunun buluştuğu Alanyaspor'un bu pozisyonlarda haklı olduğu’ diye konuştu.

‘GELMESEN BİZ DÜŞTÜYDÜK’

Futbolcuların da kendisine inandığını vurgulayan Bakkal, ‘Şu cümleyi çekinmeden söyleyeceğim. Çoğu söyledi: “Gelmesen biz düştüydük” dediler. Bunu da bilsin herkes. Yani inanmışlığı megolamanlığı sevmem. Ondan sonra öyle bir düzende kurtarmayı hak eden kurtardı. O kadar mutluyum ki, üzerimden çok güzel bir yük atıldı’ ifadelerini kullandı.

Son olarak basının sorularını da yanıtlayan Mesut Bakkal, başka takımlardan ve ya Avrupa’dan teklif aldınız mı sorusuna, ‘Bizde örf adet var. Konuşmak isteyen de olur. Görüşmek isteyen de olur. Nasıl ki, gelirken çalışan hocaya bıraktın mı diye soruyorsam, öncelikle bize yakışan Alanyaspor ile görüşmektir. Çünkü Alanyaspor ile biz birbirimize güzel şeyler verdik ve Burada inanılmaz bir oyuncu grubu var ve onlarla savaştık. Onlara da teşekkür ediyorum, özellikle saygılarından dolayı. Hiç bireysel bir saygısızlık görmedim.

Alanyaspor’dan önce çalıştırdığı Gençlerbirliği hakkında da konuşan Bakkal, küme düşmesi hakkında soruların soruya, ‘Sezon başında 3’üncü hafta gelip 11’inci hafta ayrılan bir teknik direktörüm. Gönül isterdi ki hiç düşmesin ama demek ki bazı şeyler yanlış yapılıyor ki düştüler. Onun içinde inşallah biran önce toparlanıp çıkarlar’ şeklinde konuştu.