HABER - Hasan KAYA

Edinilen bilgilere göre İnal Mahallesi muhtarı Muzaffer Çetiner’e telefon açan bir şahıs “ben Gazipaşa Karakol Komutanlığından Ali Astsubay” diyerek Muhtar Çetiner'i dolandırmaya kalktı. Bu konuda görüştüğümüz mahalle muhtarı Muzaffer Çetiner, yaşanan dolandırıcılık olayının doğru olduğunu belirterek şunları söyledi: Kendisini Gazipaşa karakolundan Ali Astsubay olarak tanıtan bir şahıs beni telefonla aradı ve “muhtarım Gazipaşa'ya 2 muhtardan birisi 9.000 TL diğeri 10.000 TL dolandırılmış biz olayı araştırıyoruz sizde mağdur olmayın” dedi.

Bana “en son banka hesabını ne zaman kontrol ettiniz” diye sordu. Ben durumdan şüphelendim. “Komutanım benim banka hesabımdan size ne deyince siz bir komisere nasıl davranırsınız” deyip telefonu yüzüme kapattı. “Önce kendisini Astsubay olarak tanıtan şahıs sonra bana siz komiserle nasıl konuşursunuz deyince tam olarak dolandırıcı olduklarını anladım” diyen Muhtar Çetiner, son zamanlarda dolandırıcılık olayları çoğaldığını bu konuda tüm vatandaşlara daha dikkatli olmalarını istedi.

DOLANDIRICI EŞİMİN TÜM KİMLİK BİLGİLERİNİ ANLATTI

Gazipaşa'nın İnal Mahallesinden Celal Uysal, dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda kurtularak, “beni arayan şahıs eşimim kimlik bilgilerini tek tek bana anlattı” dedi ve yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“Telefonum çaldı arayan şahıs ben Gazipaşa'dan falanca komiser dedi.Eşimle görüşmek istediğini söyledi bende o şu anda davar güdüyor dedim. Bana bankadaki hesaplarımızı sordu sizin hesabınızdan para çekilmiş falanca kuyumcudan altın alınmış en son hesabınızı ne zaman kontrol ettiniz şeklinde sorular sorunca ben şahsın dolandırıcı olduğunu anladım. Eşim gelsin sizi arayalım deyince bana hakaret etti ve hemen telefonu kapattı” dedi.

Daha sonrasında dolandırılmaktan bu şekilde kurtulduğunu belirten Uysal, son günlerde ilçede hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının oldukça arttığını ifade ederek, “Bugün benim başıma gelen olay  yarın bir başkasının başına gelebilir. Dikkat etmelerini tavsiye ederim.” dedi.