HABER - Hasan KAYA 

“Devlet memuru olduğumdan her konuya yorum yapmıyorum; özellikle siyasi konulara hiç girmemeye dikkat ediyorum. Ama milletimizin bekası, refahı, huzuru, sağlığı ve mutluluğu söz konusu ise biz de fikrimizi söyleriz.

Malumunuz EDS’ler hizmete girdi. Kahyalar'dan Kırahmetler'e kadar hız sınırı otomobillerde 70, kamyonet ve minibüs türü araçlarda 50 oldu.

Devlet vatandaşa tuzak kurmaz; mutlaka milletimizin can ve mal güvenliği düşünülerek bu kararlar alınmıştır diyeceğim ama diyemiyorum.

Çünkü bizim bölgenin insanlarının geçim kaynağı tarıma dayalı olduğu için çoğumuzun araçları trafikte kamyonet olarak geçen kasalı, hacimli ve geniş araçlar. Hal böyle olunca söz konusu yolda hep 50 km/saat hızla gitmek zorundayız. E bu araçlar 2. viteste 50 km/saat hıza çıkıyor.

Ayrıca biz Denizkızı kavşağı ile Ekmel kavşağı arasında ehliyet sınavı yapıyoruz. Kursiyer'e hiç 3. vitese tak diyemeyecek miyiz?

Yıllardan beri yol sıkıntısı çektik. Çukur, tümsek ve tozla mücadele ettik.Tam yollarımız yapıldı derken; bu kez o bozuk yollarda ki uygulanan hız limitleri düşürülerek başka sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldık.

Kural koyucular eğer milletimizin can ve mal güvenliğini düşünüyorlarsa; bu limitler aracımıza zarar verir, yakıt masraflarını arttırır, insanımızı verem eder.Şehir içi hız limitleri için uygun olabilir ama şehirler arası bir yolda, yaya ve araç trafiğinin olmadığı bölgelerde hız limitleri mutlaka arttırılmalı.”