• DOLAR 32,45 %-0.12
  • EURO 34,81 %-0.50
  • ALTIN 2.447,65 %0.47
  • BİST100 9.929 %2.18
  • BITCOIN 63.910 %1.12
  • ETHERIUM 3.120 %0.46
25°

Tuniko

Firma Kodu #279
Sektör Tekstil, Hazır Giyim, Deri
Adres Vali Rahmi Bey Mahallesi, 133 Sokak No:19/21A Buca/İzmir
URL http://www.tuniko.com
Şehir/Eyalet Ağdərə
Eklenme Tarihi 23.08.2023
Kanguru bebek taşıyıcı, bebeğinizin dünyaya gelmesini beklerken edinmeniz gereken en ergonomik bebek taşıma araçlarındandır. Bir çok alternatif bebek taşıma araçı olmasına rağmen; kanguru bebek taşıyıcı en çok rağbet gören ve bebeğin gelişimini en olumlu yönde etkileyen bebek taşıyıcı çeşitidir. Bebeğinizin gün içerisinde sürekli sizinle temas halinde olması, gelişimine hem fiziksel hem ruhsal anlamda optimum katkı sağlayacaktır. Eğer yeni bebek taşıma araçlarını araştırmaya başladıysanız, kanguru bebek taşıyıcı size bebeğinizle ilgilenirken maksimum seviyede özgürlük sunacaktır. Tabi bu arada bebeğinizin gelişimini çok yakın takip edebilmiş olacaksınız.
Kanguru bebek taşıyıcısının diğer bebek taşıyıcılarından farkı nedir?
Kanguru bebek taşıyıcı, diğer bebek taşıyıcı araçlarına göre; pek çok fayda sağlar. Prematüre bebeklerin gelişiminde olumlu yönde optimum düzeyde etki gösterir. Bebekle anne arasında ki bağı kuvvetlendirir ve bebeğiniz kendini şefkat içinde ve güvende hisseder. Bebeğinizin gelişimini olumlu yönde destekleyen her öğe sizin için vazgeçilmez bir unsur olmasının yanında kullanım kolaylığı açısından da kanguru bebek taşıyıcı sağ kolunuz olacaktır. Size özgürlük bebeğinize rahatlık verecektir. Bebeğiniz size en yakın konumda büyüyecektir. Kendini güvende hissedeceği ve sürekli sizinle temas halinde olacağı için; bebeğinizin ağlaması, huysuzlanması gibi durumlar en minimize olacaktır.
Bebeğimin vücut gelişimi için kanguru taşıyıcının faydaları neler?
Öncelikle bebeğinizin psikomotor gelişimini en olumlu yönde etkileyen bebek taşıyıcısı; kanguru bebek taşıyıcılarıdır. Bebeğiniz oturakta yada bebek arabasında sürekli zaman geçirdiğinde vücutları da bu duruma adapte olur. Bebeğiniz ilk doğduğunda omurgası "C" şeklinde ve gelişime açıktır. Kolay şekillenebilir. Bu durumda bebeğinizin ilk etapta en sağlıklı yöntemlerle büyümesinin sağlığına çok büyük katkıları olacak ve fiziksel olarak gelişimini en doğru şekilde tamamlayacaktır. 10-11. aydan sonra artık bebeğinizin omurgası düzelmiş olmalıdır. Çok fazla uzanan veya uzun süre oturakta oturan bebeklerde genelde 11. ayda bile omurga düzelmeye başlamamış olabilir. Plagiyosefali yada düz kafa sendromu gelişebilir. Her açıdan sağlıklı olan kanguru bebek taşıyıcı bebeğinizin bu tarz fiziksel rahatsızlıklara yakalanma riskini düzenli kullanıma engeller. Bebeğiniz hareket özgürlüğü sağlayacağı için kas gelişimini de olumlu yönde etkileyecektir.

 

Öncelikle bebeğinizi kanguru bebek taşıyıcı ile taşımanız, onu sizinle sürekli temas haline tutacağından olumsuz bir etkisinden söz etmemiz mümkün değildir. Bebeğinize rahim ortamı gibi rahat bir ortam sağlayarak, vücudu yanında psikolojisini de güçlendirir. Bir kaç örnekle açıklamamız gerekirse;

  • Bebeğinizi; Kanguru bebek taşıma aracıyla taşırken, sürekli düz konumda kalacağı için gaz problemini de en az seviyede yaşayacaktır. Bu yüzden huysuzlanmaları azalacak bebeğinizin mutluluğu artacaktır.

  • Bebeğinizi taşırken elleriniz serbest kalacağı, itmek taşımak gibi eylemler için ellerinizi kullanmayacağınız için bütün ailenize özgürlük sunacaktır. Bu durumda bebeğinizin psikolojik gelişimini yine olumlu yönde etkileyecektir.

  • Kanguru bebek taşıyıcısı ile bebeğinizi taşımanız çevresiyle çok daha sağlıklı bağ kurmasını sağlar.Duyularını uyarır ve güçlendirir.


Kanguru bebek taşıyıcısının diğer faydaları nelerdir?
En başta bebeğinizle olan ilişkinize olan etkilerinden tekrar bahsetmek isteriz. Sürekli sizinle temas halince olan bebeğiniz için kanguru bebek taşıyıcı aranızda ki ilişkiyi en maksimum seviyede tutacaktır. Bebeklerin en az bir ebeveyn ile fiziksel ve duygusal bağ kurması gelişiminde çok önemlidir.

Dünyada yapılan araştırmalara göre bebeğinizi kanguru bebek taşıma aracı ile taşıdığınızda ten teması artacağı için bebeğiniz daha sağlıklı kilo alacaktır. Sosyalleşmesi üzerinde olumlu etkilerini tahmin edebilirsiniz.Teninizde taşıdığınız bebeğiniz, günlük sosyal hayata daha kolay adapte olacak ve büyüdükçe daha kolay sosyalleşecektir. Çünkü günlük aktivitelerinize de bire bir katılmış olacak bebeğiniz. Siz bu durumda çeşitli hormonlar salgılayacaksınız en önemlisi "oksitosin" hormonudur.

Oksitosin hormonu, süt salgılamanızı arttıracak ve emzirme konusunda da sıkıntısız şekilde bebeğinizi besleyebileceğiniz şekilde vücudunuzu dengelemiş olacaktır.

Kanguru bebek taşıyıcısının nasıl kullanıldığına dair detaylı bilgiyi dilerseniz buradan edinebilirsiniz.

Tuniko olarak sizin için seçtiğimiz ergonomik ve bebeğinizin sağlığını maksimum düzeyde olumlu etkileyecek Kanguru bebek taşıyıcı modellerimizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca youtube kanalımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tuniko size her zaman en kaliteli bebek ürünlerini sunmayı vizyonu haline getirmiş Türkiye'nin en ileri gelen bebek ürünleri firmalarından biridir. Aklınıza takılan bütün sorularda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir