Alanya’nın yakından tanıdığı, kripto varlıklar eğitim ve danışmanlık platformu Lexcio kurucu ortağı, Türkiye Nükleer Hukuk Birliği Başkanı ve başarılı iş kadını avukat Abide Gülel öncülüğünde kripto zirvesi düzenlendi. İlki İstanbul’da ikincisi ise Ankara’da gerçekleşen “Blokzincir (Blockchain) Teknolojileri ve Hukuki Altyapısı” sertifika programı, Prof. Dr. Burak Gemalmaz ve Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy tarafından hazırlandı.

9-10-11 Haziran’da Bilkent Üniversitesi’nde yapılan eğitim programı, kripto zirvesine dönüştü. Eğitim programına kamu tarafından MASAK, SPK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK yetkilileri ve uzmanları katılarak ders verdi. Uzman hukukçu akademisyenler, kamu ve özel sektörden katılımcılar ile gerçekleştirilen eğitim ile blokzincir teknolojileri alanındaki temel kavramların ve teorik altyapının hukukçulara yönelik olacak şekilde ortaya konularak, yasal düzenlemesi gündemde olan bu konu son gelişmeler ışığında hukuki ve teknik açılardan ele alındı.

Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi

Eğitim programını tamamlayan katılımcıların, kripto varlıkların çalışma mekanizmasına ve teknolojik altyapısına hâkim olmaları ve bu sayede bu alanda geliştirilecek uygulamaların hukuki uygunluğunu denetleyebilmeleri, ülkemizde faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinin yasal uyumluluğuna katkıda bulunabilmeleri hedeflendi.