Başkan Yılmaz açıklamasında, “TÜRSAB plakaları Güvenlik açısından her plakanın üzerinde ayrı bir seri numarası ve karekod bulunuyor acentacı meslektaşlarımızın dikkat etmesi gerekenler ve henüz plaka başvurusu yapmayanlar #Türdabalanya btk ya gelerek bilgi alabilirler ve başvuru yapabilirler.” dedi.

TÜRSAB ikinci Başkanı Kerim Yılmaz acente yetkililerinin dikkat etmesi gereken noktaları şu şekilde sıraladı;

“Türsab plakaları Güvenlik açısından her plakanın üzerinde ayrı bir seri numarası ve karekod bulunuyor acentacı meslektaşlarımız ın dikkat etmesi gerekenler ve henüz plaka başvurusu yapmayanlar #Türdabalanya btk ya gelerek bilgi alabilirler ve başvuru yapabilirler.

Daha önceden de duyurusunu yapmış olduğumuz 2019 yılı yeni plaka uygulamasına geçilmiş olup, başvurularını yapmış olan acentalarımıza plakalar gönderilmeye başlanmıştır.

1-Üyelerimizin kendi bünyelerinde plaka takibini sağlamak ve plakaların zayi olması durumunda kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını engellemek adına her bir plaka ayrı bir seri numarası ve karekod ile hazırlanmıştır.

2-Plakalarınızın seri numaralarını not etmeniz ve zayi olması durumunda zayi olan plakanın seri numarasını [email protected] adresi vasıtasıyla #TÜRSAB’a bildirmeniz halinde plaka kullanıma kapatılacaktır.

3-Üyelerimizin bize bildirdiği zayi plakanın denetim sırasında tespit edilmesi durumunda plakaya el konulacak ve yasal işlem başlatılacaktır.

4-Plakanın zayi olması halinde tüm hukuki, cezai ve idari sorumluluğun seyahat acentamızın yetkililerinde bulunması kaydıyla; yeni plaka başvurusu için aynı evrak ve ücret koşullarından mesul olunacaktır.

5-Plakalarda bulunan karekodun dayanağı olan sicil bilgilerinin değişmesi halinde plaka geçersiz hale gelecek ve yenilenmeden kullanımı mevzuata aykırı olacaktır.

6-Karekod ile ilgili sistemlere yapılacak faaliyet kayıtları arasındaki uyumsuzluktan plakanın sahibi olan seyahat acentası sorumlu olacaktır.

7-Tüm acentalarımızın 2019 yılı plakalarını zamanında temin edebilmek adına, başvuru yapmayan seyahat acentalarının da en kısa sürede başvurularını yapmalarını rica ederiz.”