Alanya Belediyesi tarafından altı kez ihaleye çıkarılan ve adeta yılan hikayesine dönen Sapadere Kanyonu İhalesi, bir kez daha iptal olma ihtimaliyle karşı karşıya. Çeşitli nedenlerden dolayı ilk beş ihalesi iptal edilen ve tek şirketin katıldığı altıncı ihalede Bilal Gömeç'e verilen Sapadere Kanyonu’nda düğüm yine çözülemedi ve bu kez mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

ŞEFİK BAHÇE İTİRAZ ETMİŞTİ

Sapadere Kanyonu için yapılan altıncı ihale öncesinde ihale şartnamesini değiştiren Alanya Belediyesi, ihaleye katılacak şirketler için 2018 yılı bilançosunda 20 milyon lira ciro yapma şartı getirmişti. Ağırlaştırılan şart nedeniyle ihaleye katılamayan Sapadere Kanyonu'nun ilk işletmecisi Şefik Bahçe, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını talep etmişti.

MAHKEME KARARINI VERDİ

2020/74 nolu dosya ile Antalya 5. İdare Mahkemesi'nde dün yapılan ilk duruşmada Bahçe Turizm Yetkilisi Şefik Bahçe'nin talebi haklı bulundu ve mahkeme heyeti, Alanya Belediyesi tarafından yapılan tek kişilik ihale için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Alanya Belediyesi'nin, altıncı ihale öncesi şartları ağırlaştırmak suretiyle rekabeti ortadan kaldırdığını iddia eden Şefik Bahçe, "Yüce Türk adaletine inancımız tam, tek kişinin katıldığı ihale için yürütmeyi durdurma kararı verildi" dedi.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ

Antalya 5. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararından sonra Sapadere Kanyonu için yapılan altıncı ihale, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar geçersiz olacak. Tek kişilik ihale mahkeme tarafından iptal edilirse kanyon yedinci kez ihaleye çıkartılacak.