Alanya'da motosiklet kazası: Sürücü metrelerce savruldu Alanya'da motosiklet kazası: Sürücü metrelerce savruldu

Alanya’da madde bağımlılığına karşı mücadele amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, Kestel Mahalle Muhtarı Muhterem Şimşek’in çağrısı ile bir organizasyon düzenledi. Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar uyuşturucu ile mücadele için bir araya geldi.
Yoğun bir kalabalığın oluştuğu etkinlikte konuşan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, “Aileler çok yalnız ve çaresiz. Nereye gideceklerini bilmiyorlar. Bunun hem uzun soluklu ve maddi olarak yüksek tedavi süreci var. İlk olarak bağımlılık maddelerine ulaşmama önemli. Son dönemlerde ailelerden bağımlılıkla ilgili gelen en çok şikayet ve yardım taleplerinin konusu okul çevrelerinde değişik isimlerde bağımlılıkla yapılan maddeler satıldığı yönünde’’ dedi.

KULLANICI YAŞI 8’E KADAR DÜŞTÜ

Başkan Coşkun uyuşturucu kullanıcılarının yaşının bir hayli çocuk yaşlara kadar düştüğününe de dikkat çekerken ’’Kullanıcı yaşı 8’e kadar düştü. Okul çevrelerindeki boşluklar kullanılıyor. Aileler kimyasal sigaralar konusunda şikayetçi. Silgi, kalem şeklinde elektronik sigaralar satılıyor. Bunlar çocukları farklı bağımlılık yoluna götürüyor. Kimse sigara içmesin ama elektronik sigara konusunda da çalışma yapılmalı. Bağımlılıkla mücadele konusunda elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.