Turizm

Hacı Osman Üçdan: “Alanya’da bayram hareketli geçiyor”

Antalya ve Alanya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için farklı şehirlerden gelen yerli turistlerle doldu taştı. Otellerin doluluk oranları Antalya'da %90'ın üzerine, Alanya'da ise %100'e yaklaştı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ATSOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yılki Ramazan Bayramı'nın oldukça hareketli geçtiğini ve yabancı turist sayısında geçen yıla göre %20 artış olduğunu söyledi. En fazla turistin Almanya'dan geldiğini, Rusya'nın ikinci, İngiltere'nin üçüncü ve Polonya'nın dördüncü sırada yer aldığını ifade etti.

Antalya'daki doluluk oranının bayram tatilini %100'e yakın doluluklarla tamamlamayı beklediklerini söyleyen Kavaloğlu, iç pazarın da kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Normalde otellerdeki tatilcilerin %25'inin yerli olduğunu, bayram tatiliyle bu oranın ilk günlerden itibaren %40'a yükseldiğini belirtti.

Zincir oteller sahibi, turizmci Hacı Osman Üçdan’da 9 günlük tatilin turizm sektörüne çok olumlu katkı sunduğunu söyledi. Yerli ve yabancı turistin huzur ve güven ortamında tatilini yaptığına değinerek, hareketli bir dönem geçirdiklerini ifade etti.