Genel

Bu Mağara Gireni Yutuyor! İşte Tek Başına Gitmek İstemeyeceğiniz 10 Gizemli Mekan

Balıkesir'de bulunan Havran mağarası, etrafında ve içinde insan kemikleri olduğu iddiasıyla, dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle, mağaraya giren koyun ve koyunun peşinden giden çobanın geri dönmediği yönündeki söylentiler, halkın mağaranın içinde insan yiyen bir canavar olduğuna inanmasına yol açıyor.

''Huzura erememiş ruhların vatanı'' olarak bilinen Doğu Eyalet Hapishanesi, 1940 ve 1970 yılları arasında yaklaşık 1200 mahkumun farklı sebeplerden dolayı ölümüne tanık oldu. Hapishane, 1970'den sonra hayaletler görüldüğü gerekçesiyle kapatıldı.

Amerika'da bulunan bina, 1850'li yıllarda mezbaha olarak kullanılıyordu. Satanistlerin ayinlerine de ev sahipliği yaptığı söylenen binanın bodrumunda, cehenneme açılan bir kapı olduğuna inanılıyor. Ayrıca, satanistlerin ayinlerinde yalnızca hayvanları değil, zaman zaman insanları kullandığı da diğer efsaneler arasında.

İtalya'da bulunan Poveglia Adası, 1800'lü yıllarda vebalıların sürgün edildiği bir adaydı. Gördükleri karşısında ruhsal anlamda çöküntüye giren doktorlar, kendilerini adada bulunan kuleden aşağı atıyordu. İntihar eden doktorların, adayı lanetlediğine inanılıyor.

Bir diğer adı 'Perili orman' olan Hoia Baciu ormanına giden ziyaretçiler, orada bulundukları süre içerisinde bir şeyler tarafından izlendikleri duygusuna kapılıyorlar.

Amerika'da bulunan Preston Kalesi, 1890'lı yıllarda çocukların kaldığı bir ıslahevi olarak kullanılıyordu. Buraya gelen ziyaretçiler, kapıların kendi kendine çarptığına ve birilerinin onlara dokunduğunu iddia ediyor.

Kapatılmadan önce akıl hastanesi olarak kullanılan binada, tedaviye yanıt vermeyen hastaların yalnız bırakıldığı söyleniyor. Boşaltılan binaya merak edip gizlice giren ziyaretçiler ise yeni oluşan ayak izleri gördüklerini, anahtar sesleri ve diyafonlardan gelen garip sesler duyduklarını ileri sürüyor.

1700'lü yıllarda sorgu merkezi olarak kullanılan mahzenlerin bazı bölmelerinde, seri katillerin kullanıldığı deneyler yapılıyordu. Ziyaretçiler, burada sorgulara ait sesler duyduklarını ve birilerinin kollarını sıktıklarını iddia ediyor.

İçinde hayalet dolaştığına inanılan Myrtles Çiftliği, 1992 yılında National Geographic ekibi tarafından araştırıldı. Ekip tarafından çekilen bir fotoğrafta, hayaletin görüntülenmesi ise görenleri şaşkına çevirmişti.