Genel

2019’da muhtar maaşları ne kadar oldu ?

Mahalli İdareler Seçimlerinin yapıldığı bugün muhtarlık seçimleri de yapılıyor. Muhtar seçimlerinin yapılması ile birlikte en çok merak edilen konuların başında muhtar maaşları geliyor. Peki 2019 muhtar maaşı ne kadar?

Muhtar maaşı ne kadar? 2018'de en düşük muhtar maaşı 1,726 liraydı, 2019 yılı itibariyle bu en düşük muhtar maaşı 1,795 liraya çıktı. Temmuz 2019'da ise muhtar maaşı daha da artacaktır. Muhtar sigortası var mı, pirimini kim yatırıyor? AK Parti hükümetleri döneminde çıkarılan yeni yasayla muhtar maaşları arttırıldığı gibi muhtara sosyal güvence de getirildi. Buna göre muhtarların pirimleri devlet tarafından ödeniyor. Muhtarlar Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından sigortalı sayılıyor.

Muhtar maaşı ne zaman yatıyor? Muhtar maaşı da devlet memuru maaşı gibi her ayın 15'inde önceden belirlenen banka hesaplarına yatıyor. Muhtarlar İçişleri Bakanlığı'na yani ilçelerde kaymakamlara illerde ise valiliklere direkt olarak bağlıdır. Ancak maaşları Hazine Bakanlığı tarafından İl Özel İdare'ye gönderilir. İl Özel İdaresi de muhtarların hesaplarına yatırır.

İstanbul Muhtar maaşı: 2,254 TL Ankara Muhtar Maaşı : 2,254 TL İzmir Muhtar Maaşı : 2,254 TL Yeni Muhtar Maaşı : 2,174 TL Köy Muhtar Maaşı : 2,174 TL