ALANYASPOR KUPAYA ASILDI

Alanyaspor kupa maçı için Galatasaray’a konuk oldu. Alanyaspor sahaya sağbeke Tayfur, stopere Fatih, orta sahaya Umut Güneş’i sürerek başladı. Topun hakimi Galatasaray ama oyunun hakimi Alanyaspor oldu. Oyunu daraltarak oynayınca Galatasaray bir türlü etkili olamadı.

Tayfur, Fatih ve Umut oyun yerlerinde beklentileri karşılayıp, takım olarak etkili savunma ve kontra ataklarla da gol arayınca Alanyaspor sahada etkili olan taraf oldu.

Galatasaray takımı ise topa hakim olmasına rağmen, bitirici bölgelerde ilk 60 dakika oldukça etkisiz kaldı.

Alanyaspor 31. dakikada Babacar’ın soldan ceza sahasına girip, yerden vurduğu sert şut Alanyaspor golü olarak Galatasaray ağları ile buluştu.

Golden on dakika sonra Davidson’un pası ile sağ çaprazda topla buluşan Salih Alanyaspor’un ikinci golünü atarak Galatasaray’a şok üstüne şok geçirtti.

Soyunma odasına 2-0 mağlup giren Galatasaray ikinci yarıya Babel ve Taylan’ı kenara alarak Etebo ve Ömer Bayram’ı alarak başladı.

48. dakikada orta sahada Umut Güneş’in Berkan’a verdiği pasla başlayan atakta Tayfur ceza sahasında Marcao’nun müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltıyı gösterdi.

 Babacar’ın gole çevirdiği penaltı golü ile Alanyaspor 3-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra Galatasaray sahada daha etkili oldu.

Alanyaspor, Galatasaray’ın baskısını kırmak için 76. dakikada Alanyaspor’un gollerini atan Salih ve Babacar çıktı, Siopis ve Mustafa Pektemek girdi.

Oyuncu değişiklikleri de Galatasaray’ın baskısını kırmaya yetmedi. 83. dakikada Siopis’in kaptırdığı topla ceza sahasında topla buluşan Mohamed, Galatasaray’ın ilk golünü atarak skoru 1-3’e getirdi.

Golden sonra baskılarımnı artıran Galatasaray 90+4. dakikada direkten dönen topu Alanyaspor kalesine attığı golle skoru 2-3 yaptı.

Maçta başka gol olmayınca Alanyaspor, Galatasaray’ı Türk Telekom stadında hem lig hem kupada yenen takım olarak haklı bir galibiyet aldı.

Bir sözümde Marcao’ya, sanırım oyuncu olduğunu unutuyor. Önce Mustafa Pektemek’in sonra da Kadzior’un suratına attığı dirsekler kendisi gibi futbol işçilerine yapılmaması gerekiyordu.

Oyun olarak doğruları yapan ilk 60 dakikada Alanyaspor’du. Sonra ise sahada futbolun gereğini yapan Galatasaray’dı.

Alanyaspor özellikle ilk yarıda kendi yarı sahasında oyunu kabul ederek, sahayı daraltıp oyunun genişlemesine fırsat vermeden oynadı. Bunda da etkili oldu. Özellikle kısa paslarla ve oyunu dinlendirme anlarında topu iyi dolaştırtarak oyunu soğutmayı becerdiler. Alanyaspor’da ilk yarıda görevini yapmayan oyuncu yoktu. Her oyuncu kendine verilen görevi yerine getirmek için elinden geleni yaptı ve bunda da başarılı oldu.

Artık ben bu sene Alanyaspor’un kupayı alacağına eminim. Futbol her ne kadar üç neticeli oyun olsa da geçen sene kıl payı kaçırdığı kupayı bu sene köyüne getirecek güçte olduğunu gösterdi.

Ligde de sıralamada üst sıralarda yer alacağına taraftarlarına güven verdi.

Bu galibiyet sonrası Hatayspor maçından da galip ayrılacağı güvenini verdi. Umudum Hatayspor maçından da galip ayrılarak üst sıralarda yer edinmeye devam eder.

Gönlümden geçende kupayı ALANYASPOR’un alması. Alabilir mi? Kesinlikle alır. Alanyaspor’un şansı bol olsun.