Alanyaspor’un zorlansa da kazanacağını düşündüğüm bir maçtı. Maça Alanyaspor  ağırlığını koyarak başladı. Yanılmadığımı görünce sevindim. Maçın başlarındaki oyunu devam ettirirse Alanyaspor’un iki veya üç farklı galibiyet alacağını düşünmeye başladım. Maçın ilk çeyreğinin bitmesi ile Gençlerbirliği takımı yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Oyun kurgusunu Alanyaspor’un oyununu bozmaya kurmuşlardı. Alanyasporlu oyunculardan hangisi topu alırsa bir anda ikili üçlü sıkıştırmaya yiyorlardı. Bir anda gözümde rahmetli İlhan Cavcav döneminde ki Gençlerbirliği canlandı. Rakibin oyununu bozar bir veya iki gol atar maçı alırdı.

Gençlerbirliğinden bu derece büyük baskı gören Alanyasporlu oyuncularda isabetsiz toplar atmaya başlayınca, her topu Gençlerbirliği oyuncular alıp Alanyaspor yarı sahasına geçtiler. Gençlerbirliği Alanyaspor defansını geçmekte zorlandığı anlarda uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.

Maçın 41. dakikasında Gençlerbirliği Berat Albayrak’ın 18 dışından harika golü ile 1-0 öne geçti. Alanyaspor ilk yarıda Gençlerbirliği kalesine ancak 6 şut atabildi.

Maçın ikinci yarısı Alanyaspor teknik direktörü Çağdaş Hoca, skoru değiştirmek için hamlelere başladı. Gençlerbirliği dersini iyi çalışmış ki, bu hamleyi de savuşturdu. Alanyaspor’un istediği gibi oynamasına Gençlerbirliği bir türlü izin vermedi. Sürekli yakın temas ile Alanyasporlu oyuncuların topu doğru ve isabetli kullanmalarını engellediler. Kaptıkları her toplada Alanyaspor yarı sahasına geçtiler. Bir ara iki takımda sık pas hatası yapmaya başladı.

Maçın 75. Dakikasında kontraya çıkan Gençlerbirliği, Alanyaspor’un sağ tarafından getirdiği topu Sio ile ceza sahası içine gönderdi. Candeias ise Alanya kalecisinin uzanamayacağı köşeye vurarak takımını 2-0 öne geçirdi.

Skoru değiştirmek için sürekli hamle yapan Çağdaş Hoca’nın her planı Gençlerbirliği teknik ekibi ve oyuncularınca bozuldu.

Maçın 82. Dakikasında uzaktan ceza sahasına havadan atılan topu Gençlerbirliği oyuncusu elle kesti. Hakem önce devam kararı verdi. VAR devreye girdi. VAR incelemesi sonucu penaltı olduğuna hükmeden hakem penaltıyı işaret etti. Kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirdi.

Alanyaspor golle ümitlendi. Topu bir şekilde Gençlerbirliği ceza sahasına taşımaya çalıştılar. Maçın uzatma bölümünde ceza sahasına ortalanan topa çıkan Gençlerbirliği oyuncusu Alanyaspor oyuncusuna faul yaptı. Hakem devam kararı verdi. Alanyaspor teknik ekibi ve oyuncular itiraz ederken yine VAR uyarısı geldi. Kısa süren VAR incelemesinden sonra hakem penaltıyı gösterdi. Topun başına yine Bakasetas geçti. Bu arada Alanyaspor teknik Direktörü hakem tarafından kırmızı kartla tribüne gönderildi. Gençlerbirliği kalecisi Bakasetas’ın attığı köşeyi bilince penaltıyı kurtararak Alanyaspor’un beraberliği yakalamasına engel oldu.

Alanyaspor’un çabaları başka gol getirmeyince yenilmezlik serisini ve rekoru egale etmeyi Ankara Eryaman stadında bırakmak zorunda kaldı.

Gençlerbirliği Alanyaspor’un nasıl skor üretemeyeceğini iyi çözmüş. Hatlar arasındaki top alışverişini doğru zamanlarda ve doğru müdahalelerle kesti. Sık top kazandı. Ama aynı oranda da top kaybettirdi. Alanyalı oyuncuları ikili, üçlü sıkıştırarak yüksek efor sarf ettiler.

Alanyaspor ise, dar alanda oyun kurmakta zorlanınca sık top kaybı yaşadı. Yakın temaslı oyuna karşılık veremedi. Bu da etkili olmasını zorlaştırdı.

Alanyaspor için bu yenilgi ilk değil. Elbette lig uzun ayaklı, yenilgiler olacaktır. Bu tip ikili üçlü sıkıştırma yediklerinde oyunu rahatlatacak kurgu bulmak zorundalar. Oyunu rahatlattıkları zaman, Alanyaspor kendi gibi oynar ve puan kayıpları daha az olur.

Hafta içi erteleme maçında Göztepe deplasmanında, eğer kafalar hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçında olmaz ise bu kayıbı telafi edeceklerini düşünüyorum. Lidere başarılar diliyorum.