Osman Avanoğlu ‘Ay Tutulur Gözlerinde’ isimli üçüncü şiir kitabında aşk ve hüzün temalı şiirlerin yanı sıra tasavvufi şiirlerin de yer aldığını belirtti.

“AY TUTULUR GÖZLERİNDE” OKURLARLA BULUŞTU

‘Serseri Bir Kar Tanesi’ ve ‘Kudüsname Göklere Açılan Kapı’ şiir kitaplarının yazarı Osman Avanoğlu, yeni çıkardığı ‘Ay Tutulur Gözlerinde’ isimli şiir kitabını okuyucuların beğenisine sundu. Çimke Yayınları’ndan çıkan kitap D&R, İdefix, Kitapyurdu dahil bütün kitabevlerinde satışa çıktı.

“BUNDAN SONRAKİ KİTABIM ROMAN OLACAK”

Osman Avanoğlu, yeni bir kitap hazırlığı yaptığını da dile getirerek bu kitabın tarihi bir aşk romanı olacağını açıkladı. Romanın ana hikayesini tamamladığını, yan hikayeler ve karakter analizleri üzerine çalışmalarını devam ettirdiğini belirtti.

KONYA KİTAP FUARINDA İMZA

Şair yazar Osman Avanoğlu 15- 24 Ekim tarihlerinde Konya Kitap Fuarında yeni kitabını imzalayacak. 19 Ekim Salı günü saat 10.00 ile 14.00 arasında, 20 Ekim Çarşamba günü saat 14.00 ile 20.00 arasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) standında yer alacak olan Avanoğlu, okurlarına kitaplarını imzalayacak.

OSMAN AVANOĞLU

1965 yılında Konya’da doğan Osman Avanoğlu; İlkokul, ortaokul ve liseyi Konya’da okudu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları bölümünden mezun oldu. Ardından Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını yaptı. 5 yıl kadar yerel ve ulusal basında gazetecilik yapan Avanoğlu daha sonra Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda 30 yıl öğretmen ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu. Halen Gazete Alanya’da köşe yazarlığı yapmaktadır.

DOLMADAN TAŞAMAZLAR

Yazar olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Avanoğlu: “Bol bol okusunlar. Okusunlar ki ufukları açılsın, bilgi ve birikimleri artsın, kelime hazneleri çoğalsın, kısaca kendilerini donatsınlar doldursunlar. Nasıl ki bardak dolmadan taşmıyorsa kendini donatamamış, dolduramamış olanlar da duygularını ve düşüncelerini kelimelere dökemezler. Kelimeleri nakış nakış işleyip satırlara, dizelere dökemezler.  Anlayacağınız dolmadan taşamazlar. Her okudukları kitaptan fark etmeseler de bir şeyler alırlar, kelime hazneleri gelişir. Örneğin günlük hayatta kullandıkları beş yüz, altı yüz kelimeyle zaten şiir yazamazlar. Yazsalar da o şiir olmaz. İnsanlar duygularını veya anlatmak istedikleri konuyu okuyucuya doğru kelimelerle vermelidirler.” diyerek sözlerini tamamladı.