Bize yutturulan tarihin başında bu geliyor, bugüne kadar Selçuklu okul sayısı ( 17 merkezde onlarca bilim yuvası-16 asırda kapatıldı) ) Osmanlı'da okul sayısı ( 2300 hristiyan okulu , 920 azınlık okulu bunun 465 Amerikan okulu , 167 kilise, onlarca sinagog) Türklerin dağda , hristiyan nüfusun şehirlerde olduğunu, son padişahların işgali görüp 59 idadi , 240 ilk okul açmaya çalıştığı, 1777 de askeri okullara Türk çoçukları almaya başladığı) bahsetmiştik.

Ekonomik olarak işletmelerin tamamen yabancılar da ve çalışanların azınlık olduğu bir yerde kim kime hesap soracak . Eğer LOZANIN HESABINI SORUYORSAN - şunu açıklaman lazım ( hikayeleri bırakarak) Müslüman Türkleri ezip , Azınlıkları niye üstün hale getirdin .?İçine  bu kadar Amerikan okulu, İngiliz, Fransız, İtalyan okulu açtırmada ve onları kollamada amacın neydi? Türklere hem  din, hem dil konusunda baskı yaparken  ve okullarını kapatırken,, niye bu kadar azınlık okulu ve YABANCI OKULU DESTEKLEDİN? Niye bu hristiyanları Mısır'dan getirdiğin Arap imamlarla dilini ve dinini değiştirmek için uğraşmadın? Selçukluda biz MÜSLÜMAN değilmiydik? Bizi niye araplaştırmak için uğraştınız? Bizleri niye dağlara sürüp öldürdünüz? Biz asker ve iaşe verirken , yoksul bırakıp niye Ermeni'ye, Rum'a kapıcı yaptınız, ? Okullarımızı kapattınız , Siz bir daha Akşemsettin, Mimar Sinan, Mevlana, Yunus, Hacebektaş Veli çıkaramadınız? Siz kimsiniz ? MÜSLÜMAN değilsiniz , öyle olsa müslümana zulüm yapıp , sağa sola sürüp , kellesini alıp , mazlum bırakmazsınız. Demekki LOZANA itirazınız,Müslümanlar adına değil , hristiyanları adına yaptığınız ortaya çıkıyor, şimdi silahlanmışsın yine Türkleri tehdit ediyor, kilise açıyorsun. NEDEN. ? 1918 ,6 KASIM -İngiliz askerini halılarla karşılamak rahatsız etmiyorda LOZANMI ediyor - saklı madde varmış , o maddelerin o dönem azınlık olduğu ,müslümandan daha çok , Müslüman gözükerek bizi aldattığı ,siz Akdamarı açtığınız gün 8 kişinin din değiştirmesiyle itirafıdır. Komşumuzdan daha koyu Müslüman gibi davrandık diyor. Fetö revaçtayken onun kuyruğunda dolaşıp Atatürk'e atan Türk ordusuna son hamleyi yapanlar , bugün fetöye sözde karşı ama ATATÜRK düşmanlığını  dahada derinleştirerek , o gün makam kapanlar , yine geçmişimize atarak makam ve para sahibi oluyorlar. Önce sen hesap vereceksin .

HESAP VERECEKLER , HESAP VERMEMEK İÇİN tarihi değiştiriyorlar , Amerikan gemisi önünde namaz ne oluyor , namaz her dinde var , sizinki hangisine giriyor ? Çünkü Ermenileri Anadoluda destekleyen , Rum'u destekleyen Türk düşmanın geçikmiş işgaline çanak tutuyor ,hizmet ediyorsun. İkinci ordu kurmuş tehdit ediyorlar?! Kim adına ? Osmanlı adına diyorsan ! SEN O ZAMAN AMERİKANIN 465 OKULUN KAPANMASINA YANIYORSUN. Osmanlı adına diyorsan sen , 50 bin Türk'ün Balkanlar'da tek sefer ölüm emrini veren Patriğin intikamını alıyorsun. Siz çaresiz bıraktığınız padişahlarımızı , İngiliz'in eline, Amerikalıların eline ve en son 20 bin Alman subayla girdiğin ve Türk çoçuklarını  araziyi bilmediklerinden kırılmalarına sebep olduklarını hesabını vermeden olmaz. Sarıkamış'ı demiyorum bile ,

Balkanlar'da Müslüman Türkün cesetine basılmadan geçilmeyen toprakları , Kafkaslar'da iki defa sürgün yiyen Türk milletini , 1906 dan 1918 kadar 525 bin Türkü Doğuda toplu mezarlara gömen Ermenileri , Çukurova'daki katliamları, Ege'de Yunan ordusu diye yutturduğunuz ,aslı Balkanlar'dan farklı toplumlardan olan Amerika, İngiltere destekli mezalimlerinin hesabını verin. Biz kıytırık Yunanlı senin Anadolu'nun göbeğine kadar ne zaman gemi, makinalı yaptıda geldi? Topraklarımızı Rum ve Ermeni'ye verdiğiniz için biz hesap soracağız, eğer onlardan değilsen.

Atatürk içki İçiyormuş ,,,!! Fatih şarap severdi , Murat , Kanuni  , Abdülhamit likör severdi , ben kesinlikle alkole karşıyım , ama ondan çok ne yaptılar diye bakıyoruz,, çünkü söz konusu VATAN. Son 150 yılda 5 milyon kayıp TÜRKÜN hesabını vermeden LOZANI konuşamazsınız. % 58 müslümandan ,% 90 müslümana dönmüş toplumdan rahatsızsınız ?!! Gerçek dininiz  ne ? Dürüst olun. Müslüman buna itiraz etmez. 86 bin cami , 106 bin resmî , toplamda 300 bin din adamı olan bir döneme geçip , Ermeni ve Rum'un üstün olduğu bir dönemi istemeniz, asla Müslümanlığa hizmet etmediğinizin kanıtıdır. Halifelik varken Anadolu'daki Müslüman ve hristiyan , Yahudi sayısını istiyorum . Halifelik kapandıktan sonra nedir. Anlamadığınız ne biliyormusunuz. ? ORADA HALİFELİK KAPATILMADI ! PATRİKLER KAPATILDI , HAHAMBAŞILARI KAPATILDI, KİLİSELER  ,SİNAGOGLAR KAPANDI !!? Müslüman Türkler lozandan sonra Balkanlar'dan , Kafkaslardan geldi bizden Rum ve Ermeniler gitti . BU BOŞALTMAYI SANA SOYKIRIM DİYE YUTTURUYORLAR . 5 milyon Türkün hesabını verin . Siz Halife dedikçe biz kilise ve sinagog anlıyoruz. BÜTÜN MÜSLÜMAN  ÜLKELERİN TÜRKÜN EMPERYALİZME KARŞI BAŞARISINI ÖRNEK ALIRKEN , Amerika'ya , İngiltere'ye ,Fransa'ya ( şimdi İsrail'de eklendi) bunların yenildiği bir dönemi kutlamayıp , yalanlarla dolanıp Irakda, Suriye'de, Cezayir'de, Libya'da, Afganistan'da , Türkiye'de Müslümanları halaç pamuğu gibi atan , canını alan , malına el koyan , EMPERYALİZME hizmet edip , onlar adına bana niye hesap soruyorsun? Keşke Yunan galip gelseydi dediniz ya,, cevabımız. Ne Mutlu Türk'üm diyene.Bak vereceğin hesap İngiliz ve Fransız komutana Galata'da 6 Kasım 1918 niye halı serdin?. Mondorosla teslim ettiğin ülkenin silahlarını İstanbul'da sayan İngiliz, ve işgal Komutanları geçit yaparken koruyan Cezayirliler !!? İstanbul'da??!