İsrail fiilen işgal ettiği Filistin topraklarının büyük bir kısmını oluşturan Batı Şeria’yı resmen ilhak etmek üzere. Durum hiç olmadığı kadar vahim, tehlike resmen kapıda. İşgalci İsrail Filistin’i yutmak üzere.

     İslam’ın ilk kıblesi…

     Yeryüzünde Mescid-i Haram'dan sonra yapılan ikinci mescit…

     Üçüncü haremimiz…

     Cenabı Allah’ın (c.c.) İsra Suresi 1. ayetinde çevresini mübarek kıldığı şehir Küdüs ve Kudüs’te Mescid-i Aksa…

     Mübarek topraklar fiilen işgal altında. Siyonist İsrail fiiliyattaki işgali ilhaka dönüştürmek üzere.

***

     İsrail kurulduğu günden beri adım adım işgal planını uygulayageldi. Milyonlarca Filistinli sürgün edildi. Gazze haricinde Filistin Devleti’nin muktedir olduğu bir bölge zaten yok. Ne Doğu Kudüs’te ne El Halil’de ne Eriha’da Filistin Devleti’nin hiçbir kurumu, otoritesi, yetkisi yok. Bu şehirler maalesef işgalci İsrail yönetiminin hakimiyetindeler. Filistin Devleti 1967 sınırlarının ancak yüzde 12 kadarında söz sahibi. Sadece Ramallah ve Nablus’ta bir belediyenin yetkisi ne ise o kadar yetkiye sahip.

***

     İslam ülkeleri ve liderleri dikkatli olmalı gerekli tedbirleri alıp tepkilerini en üst perdeden dile getirmeli ve bu ilhaka mâni olmalı. Aksi takdirde ne Filistin kalır ne Kudüs ne de Mescidi Aksa.

     İslam ülkeleri ve liderleri dile getirmeli diyorum ama Türkiye haricinde nerede öyle İslam ülkesi, nerede öyle liderler.

     Arap kral, emir ve diktatörler maalesef İsrail’in bu ilhak projesine kâh el altından kâh alenen destek veriyorlar. Zengin Arap ülkelerinin liderleri geçmişte İngiltere’nin, şimdilerde ise ABD’nin birer kuklası durumundalar.

Tüm Arap ülkelerine yayın yapan Suud ve BAE tv kanalları Yahudileri mazlum, anlayışlı ve barışsever, Filistinlileri de kavgacı, aksi, uzlaşmaz ve isyankâr gösteren diziler ve filmler yapıp yayınlıyorlar. Bu filmler ve diziler sayesinde Arap halkının bilinçaltına Filistinlilerin kötü, Yahudilerin iyi insanlar olduğunu yerleştirmek istiyorlar. Tabi biz Türkleri de kötü imaj konusunda es geçmiyorlar.

     Amerikan uşağı Arap liderlerden hayır yok lakin ne yaparlarsa yapsınlar Müslüman Arap halkını ilhaka razı edemeyecekler ve halklarının tepkisinden çekindikleri için bu ilhaka çanak tutamayacaklar.

     “İş başa düştü” derler ya İlhakı engellemek için Türkiye’ye büyük iş düşüyor. Biiznillah Müslüman Arap halklarını arkasına alan Türkiye Filistin’in ilhakını engelleyecek tek güçtür. Cenab-ı Rabb-il Alemin devletimize ve milletimize güç kudret versin.

***

Elbet fecr-i sadık doğacak,

Elbet ilk kıblem İslam’ın olacak yeniden.

Elbet Kudüs kavuşacak özgürlüğüne.

Bir asır evvel mecburiyetten çekilen

Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellem’in ordusu

Başında heybetli, yiğit bir kumandanla

Elbet bir gün çıka gelecek yeniden.

İşte o zaman İnleyecek yer ile gök

Tekbir sesleriyle.

Dualar karışacak “Allah Allah” nidalarına,

“Allah Allah” nidaları inletecek yeri göğü,

On sekiz bin alem dinleyecek edeple.

İlk kıblem Mescid-i Aksa’da

Evlad-ı şüheda okuyacak ezanı,

Ezan sesleri yankılanacak dört bir yanda,

En üst perdeden yükselecek semaya,

Ulaşacak yedi kat Arş-ı Âlâ’ya.

Evvela dua ordusu ulaşacak menzile.

Dua ordusunun ardından

Basamak basamak çıkacak

Arz ile arşın buluştuğu noktaya

Ümmet-i Muhammed’in gazâ ordusu. 

FECRİ SADIK ŞİİRİ-KUDÜSNAME-ARTİKEL YAYINLARI 2018 OSMAN AVANOĞLU