Şu kısa sürede bile asgari ücretin 400 dolardan 328 dolara düşmesi her şeyin dışarıdan gelmesi alım gücünü daha aşağıya çekmektedir. Ve hak arayacak gücün yok. İkinci engel en düşük verebileceğin ücret asgari olan olması gerekirken, neredeyse herkese bu ücret verilmeye çalışılıyor. Toplumları farklık kılan budur. Anlamadığım gurup bizim Almancılar en kötü bir altlarında Audi A4 var, vasıf olarak buradakinden düşük fakat Almanya'da alt sınıf olmasına rağmen geliri bize göre iyi, ikinci eli 15 bin Euro, bizde 20 bin Euro fakat alım gücü olarak o 10 maaşıyla alabilirken, Türkiye’deki 68 maaşıyla alabilecektir. Bizdekine şöyle söyler halinize dua edin bizden iyisiniz. Çünkü zamanında gizli ezilmişliğinden böyle sıyrılır. Almanya'da sadece bizden ev pahalı, ev yapmıyorlar doğalarını koruyorlar, küçük evlerde oturuyorlar. ( onda bile onlar 120 maaşıyla bir ev alabiliyorken aynı evi burada 180 maaşla alabiliyorsun, faiz farkın uçurum, oda gelip senin 180 maaşa aldığını 33 maaşa alabildiğini de hatırlatmayayım)

10-12 saat arası çalışıyor asgari ücretli, ancak kurumsallaşmış kurumlarda sekiz saat.

Dünya şirketleri dünyayı yönetenler, savaşları çıkaranlar Çini üretim merkezi yaptı, insan çok ücret az diye, dünya şirketleri daha çok kar etti, enerji ihtiyacı duyduğu yerde, ülkeleri kendi içinde kullanarak savaştırdı, her şeyine el koydu. Bugün nereyi isterlerse oraya üretimi kaydırırlar. Bu şirketler devletlerden daha güçlüler, Amerikan başkanlarını bile öldürürler. Bize de o şirketlerin temsilcileri zenginlerdir, Onlar adına fabrika açarlar. Bizde kullandıkları argüman din, tarihi yalanlar, terörizm gibi yöntemler. Türkiye araba yaptığı halde önlediler, çünkü onlar satacak, basınına el koymuşlar, yazarlarına el koymuşlar ve bir taraftan siyasi yapını değiştiriyorlar, bu şirketler Osmanlı'nın içinde de vardı, bazıları İstanbul’dan çıktı Padişahlarımıza borç veriyordu, demiryollarını onlar işletiyordu, kendi kurdukları içki fabrikalarını, yetiştirdiğin malzemeyi onlar satıyordu, Türkler ancak işçiydi. 1923 çıktılar, 1948 de geri geldiler. Köylü milletin efendisiydi, şimdi?

Biz emekçi olarak solcuyuz, ( Türkiye'de solu bozdular ki emeğini arama diye ) sağcı sermaye demek ( içine vatan koydular, zenginler kendilerini korumak için ) .

PEKİ BU SAĞ VE SOLLA İLE BİZ NASIL HAK ARAYACAĞIZ. ?

Dünya robotlaşmaya gidiyor insan çekilecek robotlar 24 saat üretim yapacak diyorlar . İnsan emeği kalkacak, insan nüfusu azalacak. Tamamda robotlar kim için üretim yapacak ? Hem de 24 saat , çelişki var gelecek senaryolarında , insan bu kadar ezilirken , robot gösteriyorlar karşılığında,, aslında emek insandır. Değerdir. Özgüvendir. Bizlere önce inşaatlarda ilkokulda iken çivi doğrultular, tuğla taşıttılar. Ailemde madende kömür yığınları toplattırdı. Emeği bilirken aslında insanı biliyoruz. İNSAN. İnsanı bilmiyorsan, ne inancın inançtır, ne insanlığın insanlıktır. UNUTTUĞUMUZ BİR KONU, SENDİKALAR YOK, SENDİKA AĞALARI VAR. Kapitalizm ne isterse o.