Bazı maçlar vardır, yazarken insan isteksiz yazar. Alanya’nın Göztepe deplasmanı öyle bir maç oldu. İlk yarı iki takımda oyunu daraltarak oynayınca oyun kördüğüşüne dönüştü. Dar alanda oyunu açamayınca top kayıpları fazlalaştı. Hücum etkinliklerini zenginleştirmeyince iki takımın ceza sahası çizgileri arasında gitgelli bir futbol izledik. Göztepenin gollük topunu genç Ahmet’in çizgiden çıkarması, Alanyasporlu Babacar’ın rakibi çalımlayıp ceza sahasından vurduğu şut dışında etkili pozisyon izlemedik.

İkinci yarıda ceza sahasına daha etkili girişler başladı. Özellikle ikinci yarının ilk başlarında Göztepe daha etkili oldu. Tam denge sağlandı Alanya rakip ceza alanına girmeye başladı dediğimiz bir an olan 70. dakikada kendi sağ tarafından Halil’in ortasına Zlatko Tripiç’in nefis vuruşu ile Göztepe öne geçti.

Alanya golü yemesine rağmen oyundan düşmedi. Tekrar direnç gösterdi. Oyuna ve skora ortak olmak için ataklarını sürdürdü. Gol için yüklenmeleri sonuç vermedi. Maçta Göztepe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçlarda genellikle hakem ile ilgili yorum yapmam. Yine yapmak istemiyorum. Sadece herkesin bir şeyleri sorgulaması gerektiğine dikkat çekmeye çalışıyorum. Eğer Alanya geçen hafta ve bu hafta maçları kazansaydı ligin dörtte biri bitmiş iken, en yakın rakiplerine altı puanlık ciddi bir puan farkı atacaktı.

Bu rakiplerini strese sokarken inişli çıkışlı oyunlarının da puan sıralamasına nasıl etki edeceğini tahmin edemeyiz. Ama Alanyaspor’un özgüvenini gelişimi açısından olumlu etkileri olacağını düşünüyorum.

Neden mi bunları yazdım. İki haftadır VAR kendi işi olmayan kararlar için hakemleri VAR odasına çağırıyor. Geçen hafta ceza sahasında ki pozisyon için orta hakem çağırıldı. Hava atışı çıktı. Bu hafta itme için çağrıldı ofsayt çıktı.

Sanırım birileri şapkadan cin çıkarıyor.

Elbette hakemlerle ilgili kulüp yetkilileri ve teknik ekip gerekli açıklamaları yapacaktır. Umarım farkın açılmaması için lige ayar verilmiyordur. Çünkü iki haftadır liderin başına gelenlere talihsizlik demek biraz saflık olur.

Bütün bunlar Alanyaspor’un sözünü ettiğimiz güzel futbolunu olumsuz yönde etkileyen etkenler. Üstüne takımın kaptanı ve defans oyuncuların eksikliği de olumsuz etkilerin uzun sürmemesini dilemekten başka bir şey yazamıyoruz..

Umarım bu hafta evinde oynayacağı Beşiktaş maçında bu tip VAR aksilikleri yaşanmaz. İzleyip göreceğiz.