Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dili Türkçe’dir. Yerel Yönetimler Halk Meclisi Başkanı, Sayın. Prof. Dr. İsa Erilir; “Başkent Platformun’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Arz-ı Şükran Mesajı” gönderildiğini açıklamıştır. Türkçe’nin korunması ve Evrensel Dil Olmasının Teklif edildiğine dair girişimi; Cumhurbaşkanlığı’nın, 2021 yılının, “Bizim Yunus” olarak anılması için çalışma başlatılması gerektiğine dair genelgesiyle vizyonda yerini almıştır…

Alanya Belediye Meclisi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası da isim ve tabelalarda Türkçe’nin kullanımı yönünde geçmişte defalarca karar almışlarsa da turizm sektörünü bir türlü ikna edememişler ve kararlarını uygulamaya geçirememişlerdir. Halbuki yerel lisan kullanımı farklı topluluklardan oluşan turiste hitabette önemlidir. Farklı ülke insanlarına aynı dilden hitap imkânı sağlar. Tabelalara bakan turist hangi ülkeye geldiğini birkaç gün algılayamamaktadır…

Türk tarihi akışı içinde de Türkçenin öne çıkartıldığı anlar vardır: “ Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’de Türkçe’yi beyliğinin resmi dili yapmasına ithafen her yıl kutlanan Türk Dil Bayramı gibi...” Sadeleştirme adı altında yapılan çalışmalar ise yeni nesilleri atalarından kopardığı yönünde eleştirilere muhatap kalmış “uydurukça” diye karşı çıkanlar olmuştur...

21. yüzyılda dünya yeniden yapılanmaktadır. Geniş Türk Dünyası Coğrafyası vardır. Uluslararası işbirliği ve istikrar için dil birliği şarttır ki “Dilde, işte, fikirde birlik” Türkçeyi evrende hak ettiği konuma taşıyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu konuda önderliği taktire şayandır. Başkent platformunun bu öneriyi gündeme taşımış olması da alkışı hak etmektedir…

Göktürk abide ve kitabelerinden başlanmak üzere Hoca Ahmet Yesevi silsilesince takip edilen, gelenekselleşen Türkçe’nin kullanımı Türk varlığını daima zinde tutmuştur. Anadolu’da; “Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal, Alâaddin Gaybî (Kaygusuz Abdal) gibi tasavvuf ehli ulemaların Türkçe’nin bu gününe katkıları büyüktür. “Bizim Yunus Yılı” çağrısı yerindedir…

Alanya Belediyesi de Alaiye için “Selçuklu Yılı” ilan etme hazırlığındadır. Türk ve Türkçenin Anadolu’da yayılması ve yerleşmesinde Selçukluların önemi büyüktür. Sivil İnsiyatif gazetesinde yayınlanan Başkent Platformu’nun teklif mahiyetindeki raporunda; “Resmi Dil Türkçe’dir. Bütün öğretim kademelerinde okutma dili ‘Türkçe’ olmalıdır. Yabancı diller kurslarda yapılır…” görüşüne yer verildiği bildirilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2021 yılını “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”  ilan etmesi halkı ziyadesiyle memnun etmiştir…

Prof. Dr. İsa Erilir Bey’in açıklamasında; “Tarihe iz bırakanlar geçmiş zamanda geleceğe ışık tutanlardır!..”  görüşüne yer vermektedir. Ey Türk! Titre ve kendine dön. Diline sahip çık!..