HABER - Muammer SOYLU

Türkiye’nin en büyük kayak oteli olacak olan ve kış turizminde çok önemli bir rol oynayacak Xperia Mountain Resort Otel, 3 Ekim Cumartesi günü Kayseri Erciyes’te temel atacak.

BAŞKAN KAYIŞ’TAN DEV PROJE

Alanya’da Xperia Otelleri sahibi ve Yönetim Kurulu başkanı Serhat Kayış’ın büyük çabaları sonrası yaz turizminde bir marka haline gelen ve 1993 yılından bu yana Alanya’da bulunan üç oteli ile her yıl 25 bin ziyaretçiyi ağırlayan Xperia otelleri, Alpler standartlarındaki pistleri, özel konumu, güçlü altyapısı, son teknoloji mekanik tesisleri ve ulaşım imkânları ile Türkiye'nin en gelişmiş Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erciyes'e ülkemizin en büyük dağ otelini inşa ediyor.

PROFESYONEL HİZMET

Erciyes Kayak Merkezi, Develi Kapı bölgesinde yapılacak olan 5 yıldızlı otel kompleksi, 26 bin metrekare alanda kuruluyor. Kayseri’nin en çok yatak kapasiteli olma özelliği taşıyan otelin 302 odası bulunuyor. Xperia Mountain Resort; spor tesisleri, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, SPA, termal tesisleri, eğlence alanları, konser alanlarını bünyesinde bulundurarak 500 kişilik profesyonel kadrosu ile misafirlerine hizmet verecek.

TURİZME FARKLI BOYUT

Kayseri’de turizme farklı bir boyut kazandırmayı hedefleyen Xperia Otelleri sadece kış turizmiyle kalmayıp aynı zamanda yüksek irtifa spor tesisleriyle 12 ay hizmet verecek. Otel içerisinde sportif faaliyetlerin yapılabilmesi için tenis kortu, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzu, yoga, pilates, fitness salonları, hamam, sauna, buhar odası, şok odası, tuz odası ve masaj salonları bulunuyor.

DÜNYA MUTFAĞIYLA TANIŞTIRACAK

Erciyes’in zirvesinde 4 adet a la carte restoranı, açık büfesi ve zengin menüleriyle misafirlerini dünya mutfağı ile tanıştıracak olan otel, büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede konferans salonu ve toplantı odalarını da bünyesinde bulunduruyor. Xperia otel ayrıca güneş enerjisi santralleri ile kendi enerjini üreten bir tesis olarak ön plana çıkıyor.

3 EKİM’DE TEMELİ ATILIYOR

Xperia Mountain Resort Otel’in temeli 3 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek tören ile atılacak. Erciyes Kayak Merkezi, Develi Kapı’da gerçekleşecek törene önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı şimdiki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve davetliler katılacak.