p>Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 5 metre kar kalınlığının bulunduğu 2 bin 100 metre rakımlı Söbüçimen Yaylası'nın yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 KÖY KULLANIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray ve Yollar Şube Müdürü Fatih Taşkın yaklaşık 10 köyün kullandığı yayla yolundaki çalışmaları inceledi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş koordinatörü Ali Gülen de, İsa Akdemir ve ekibine eşlik etti.
"KAR KARLIĞI 5 METRE"
Gündoğmuş ve Alanya halkı için önemli olan Söbüçimen Yaylası'nın yaklaşık 10 köyün kullandığı Geyik Dağları'nın zirvesinde bulunan oldukça uzun ve geniş sayılabilecek bir yayla olduğunu belirten Akdemir, "Ekiplerimiz bölgede yol açma çalışmalarına başladı. Her yıl Nisan ayında açılan yol bu yıl yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bugünlere kadar uzadı. Antalya'da Mayıs'ta yolların halen karla kaplı olması az görülen bir durumdur. Kar kalınlığı neredeyse 5 metreyi buluyor. Bölgede 1 greyder ve 1 kepçe ile birlikte 3 personel çalışmalarını sürdürüyor." dedi.