p>ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından dile getirilen, “Turistik tesislerde çalışan ve sezon bitmesiyle işsiz kalan uzman personelin kış aylarında da istihdamının devamı için sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi konusundaki talebi karşılık buldu.
Bu konuda göreve geldiği günden bu yana büyük çaba sarf eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yoğun temaslarda bulunmuştu.
08 Nisan 2015 günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların da katıldığı 8.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda konuyu bir kez daha gündeme getiren Başkan Şahin’in bu önerisi Şura kitabında da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası imzasıyla yer bulmuştu.
Bu gelişmelere doğrultusunda turizmcilere müjdeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada; “Başbakanımız açıkladı, artık kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını işletmeciler ödemeyecek, devlet karşılayacak. Kış aylarında vatandaşlarımız işten çıkarılmayacak, ölü sezonda işletmecilerin üzerindeki yükü kaldıracağız” dedi.
Yaşanan gelişmeleri değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bu süreçte kendilerine destek veren başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Şahin, gelişmeler turizm sektörü açısından bir müjde niteliği taşıyor. Bu konu yıllardır kanayan bir yaraydı. Büyük çabalar sarf ettik. Biz sorunu iletirken çözüm önerilerini de sunmuştuk. İşine son verilmek zorunda bırakılan uzman ve deneyimli turizm çalışanlarının sigorta primlerinin işsizlik fonundan rahatlıkla karşılanabileceğine inandık” dedi.
Turizm işverenlerine rahatlık sağlayacak bu gelişmeyi sadece ekonomik açıdan da ele almamak lazım. Bir yanda uzman ve deneyimli personelin sektörden kopmaması, turizmde hizmet kalitesinin sürekli artar hale gelmesi de çok önemliydi” diyerek sözlerini noktaladı.