Rusya'daki tur operatörleri kısıtlı uçuş imkanlarıyla da olsa Türkiye operasyonlarına başlamaya hazırlanıyor. Türk ve Rus taşıyıcılarla Türkiye turlarını satışa açan şirketler, hem tarih değişikliği başvurularında hem de yeni rezervasyonlarda artış olduğunu ve bir sonraki uçuşlar şimdiden çok az koltuk kaldığını ifade ediyor. ATOR Vestnik'te yer alan habere göre, Türkiye uçuş programlarının duyurulmasının ardından gelen rezervasyonlar her geçen gün artıyor.

ANEX TOUR REZERVASYON DERİNLİĞİ BEKLİYOR

Şu anki satışların rezervasyon değişikliği ve yeni rezervasyon şeklinde olduğunu belirten ANEX Tour, toplam satışların yüzde 50'sini rezervasyon değişikliklerinin oluşturduğunu ifade ediyor. Sektörde bir toparlanma olduğunu Türkiye turlarının yoğun ilgi gördüğünü belirten ANEX Tour basın servisi, "Türkiye'den Antalya, Bodrum ve Dalaman'ı satışa açtık. Programımız 12 Nisan'da Pegas Hava Yolları, 15 Nisan'da da Türk Hava Yolları ve 19 Nisan'dan itibaren de PegasFly ile başlayacak. Şu anda çoğunlukla 2 ay sonrasına rezervasyon yapıldığına dikkat çeken ANEX Tour, önümüzdeki günlerde satış derinliğinin (daha uzun vadeli rezervasyon) artmasını bekliyor.

CORAL TRAVEL: YÜZDE 68'İ 1 NİSAN - 30 EKİM

Coral Travel ilse 1-13 Nisan arasında yapılan rezervasyonların yüzde 68'inin 1 Nisan - 30 Ekim arası dönemi kapsadığını belirtti. Rezervasyon dinamiklerinin iyi olduğunun altını çizen Coral Travel, insanların rahatlamak için yaz tatili turlarına ilgi gösterdiğini söylüyor.

PEGAS TOURİSTİK: UÇAKLAR DOLDU

Bu iki tur operatörünün iyimserliğini PEGAS Touristik de paylaşıyor. Satışların toparlandığını ve Türkiye'ye yoğun bir talep olduğunu belirten PEGAS Touristik de satışların benzer şekilde rezervasyon değişikliği ve yeni rezervasyonlardan oluştuğunu kaydetti. 15 Nisan'daki Moskova-Antalya uçağının tamamen dolduğunu, 16 Nisan'daki uçuşta ise sadece birkaç koltuk kaldığını belirten PEGAS, daha ileri tarihli uçuşlar için de durumun benzer olduğuna dikkat çekti.

FUN& SUN: SADECE MAYIS DEĞİL, MAYIS-HAZİRAN ARASI DÖNEME DE SATIŞ VAR

Türkiye operasyonlarına başlayan bir diğer tur operatörü Fun & Sun da (eski adı TUI Rusya) hem yaz sezonunun yaklaşmasından hem de uçuş seçeneğinin artmasından dolayı Türkiye turlarına olan talep arttı. Rezervasyon değişikliği talebinin yanında yeni satışlarında yapıldığını açıklayan şirket, sadece mayıs tatili için değil mayıs-haziran arası dönem için de talebin yüksek olduğunu bildirdi.