p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Şubat ayı olağan meclis toplantısı 21 Şubat 2017 Salı günü ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

ŞAHİN: “ALANYA’MIZIN GURURU DIŞİŞLERİ BAKANIMIZA MİNNETTARIZ”

Dışişleri Bakanımız Alanya’mızın Gururu Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Alanya’nın marka değerini yükselttiğine dikkat çeken Başkan Şahin, “Bakanımız, Alanya’mızın Gururu Sayın Çavuşoğlu Alanya’mız için elinden gelen her türlü desteği veriyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı’yla gerçekleştirdiğimiz toplantımıza da destek verdi. Kendisine minnettarız. Alanya olarak içimizden çıkan değerlere her zaman destek olduk, olmaya da devam etmeliyiz. Bakanımıza verdiği desteklerden dolayı tekrardan çok teşekkür ederim” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ankara’da gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Kötü geçen 2016 yılının ardından üyelerimizin yüzünü güldürecek acil taleplerimizi bakanımıza ilettik. Sağ olsun bakanımız taleplerimize önem verdi ve kurmaylarına devamlı talimatlar vererek konu ile ilgili çalışmaların yapılmasını istedi. Bu taleplerin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞAHİN: “DİREKT UÇUŞ İSTEDİK”

Başkan Şahin, konuşmasında Bakan Avcı’dan Anadolu Jet’in tur operatörlerine charter hizmeti vererek Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na yurt dışından direkt uçuş yapması, bozulan ülke imajına yönelik çalışmalar, SGK Prim Kolaylığı, ÖTV ile KDV İndirimi ya da turizmcilerin ihracatçı sayılması, banka borçlarının yapılandırılması, ülkemize kimlikle girişin başta Rusya olmak üzere farklı ülkeler için de yaygınlaştırılması, spor ve sağlık turizmi, AKDAĞ ve Golf Merkezleri, Gazipaşa Havalimanı’nın kapasitesinin arttırılması, iç pazara yönelik de kamu çalışanlarına faizsiz tatil kredi verilmesi ve izinlerin önceden belirlenmesi gibi konularda taleplerde bulunduklarını dile getirdi.

ŞAHİN: “KRUVAZİYER TURİZMİ ÖNEMLİ”

İsrail Turizm Fuarı’nda ALTSO olarak stant açtıklarını ifade eden Başkan Şahin, “Ülkemiz, İsrail ile düzelen ilişkiler sonrası 7 yıl aradan sonra Tel Aviv’de düzenlenen fuara ilk kez iştirak etti. Bizler de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımız işbirliğinde ücretsiz olarak tarafımıza tahsis edilen stant ile söz konusu fuarda Alanya’mızın tanıtımına katkı yapmak istedik. Ayrıca, bizim için kruvaziyer turizmi önemli. Bu açıdan da İsrail pazarı daha da önem kazanıyor.

Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz yıllarda İsrail’le yaşadığımız krizlerin ardından İsrail’den Alanya İskelesi’ne gelen gemi sayısında ciddi düşüş olmuştu. Ama normalleşen ilişkiler kruvaziyer turizmi için çok önemli. İsrail’de Alanya’mızı tanıtmamızın bir amacı da kruvaziyer turizmini canlandırmak. Bu anlamda da İsrail’den güzel haberler aldık” dedi.

ŞAHİN’DEN MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK

Başkan Şahin, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen istihdam seferberliği toplantısı ve çok sayıda konu hakkında da meclis üyelerine önemli bilgiler aktardı. “Sayın Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik ilan ettiği istihdam konusunda Sayın Valimizin düzenlediği toplantıya katıldık. Tüm oda başkanları ve birçok sivil toplum örgütü nün temsilcileri de bu toplantıya katıldı. Biz de orada sektörün bir takım sorunlarına dikkat çektik ve istihdam seferberliğine katkı yapacağımızı açıkladık. “dedi.

ŞAHİN: “HER ZAMAN ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Alanya esnafının son zamanlarda marka avukatlarıyla yaşadığı ‘taklit ürün’ tartışmalarının ardından ALTSO üyeleriyle bir araya geldiklerini aktaran Başkan Şahin, “Üyelerimizin her zaman yanında olacağız. Bu ürünler Alanya’da üretilmiyor. Fabrika neredeyse kapatılsın. Biz bu toplantıda üyelerimize kanuni hakları konusunda da bilgi vermeyi hedefledik. Çünkü marka avukatlarının bir takım yasal olmayan davranışlar içinde olduğunu saptadık. Bizim isteğimiz uygulama yapılırken yasal mevzuata tamamıyla riayet edilmesidir. Biz ALTSO olarak, hukuksal mevzuat çerçevesinde sonuna kadar üyelerimizin yanındayız” dedi.