Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, “Bu sezonu da kaybedersek yandık” diyerek şöyle konuştu:

“Biz kontrollü normalleşmeyi beceremedik maalesef. Algıda yeterince başarılı olamadık. Bununla birlikte ne yazık ki, salgının bir komplo teorisi olduğuna inanan ve hala tozpembe bir dünya çizen büyük bir kesim var. Bunların sayıları da azımsanamayacak kadar fazla ve en büyük tehlikeyi ise bu kesim oluşturuyor.

Birde gençlerimiz var. Genç nüfusun büyük bir bölümü de maalesef bu salgına inanmıyor. Pandemi sürecinin başından bu yana yaşanan tüm olumsuzlukların en üst seviyesine çıkmış ve rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki Ramazan ayı çok iyi değerlendirilmelidir. Gerekirse ki tabloya bakınca gerekli görünüyor. Tam kapanma devreye sokulmalıdır. Denetim mekanizmaları çok dikkatli çalışmalı, sokaklar kesinlikle kontrol altına alınmalı ve aşılama konusu hızlandırılmalıdır. Aksi taktirde biz bu işin içinden çıkamayacağız.

Devletin en tepesinden aşağıya doğru, yetkili etkili birimleri, kurumlar kuruluşlar dahil olmak üzere, istisnalar kaideleri bozmamakla beraber,  bizlerde vatandaş olarak üzerimize düşeni kesinlikle yapmadık, yapmıyoruz, yapmamakta da ısrar ediyoruz. En üst kademeden en alt kademeye kadar, sürecin başından buyana kötü örnekler sergiledik. Eğer bu sezonu da kaybedersek kelimenin tam anlamıyla yandık, hemde nasıl yandık!

Önümüzde Ramazan ayı var. Zararın neresinden dönersen kardır misali, önümüzdeki ay çok ama çok iyi değerlendirilmelidir. Aksi halde bu sezonu da kaybedeceğiz.  İşte o zaman vay halimize. Bir aylığına da olsa, eğer radikal önlemler alınmazsa,  ortada emekçi ve esnaf diye bir şey kalmayacak”