YSK'nın İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar vermesiyle, erken rezervasyonla tatil planı yapan vatandaşlar, tarih erteleme ve iptallere başladı. Sektörün en yetkili ismi TÜRSAB başkanı Firuz Bağlıkaya, erteleme ve iptal oranını NTV'ye açıkladı.

Yüzde 90'ı tarih değiştiriyor

Firuz Bağlıkaya 23 Haziran tarihli turlar için erteleme ve iptal başvurularının yüksek olduğunu söyledi. Bağlıkaya, " Şu ana kadar bizim sektörden aldığımız bilgi 23 Haziran döneminde seyahat almış vatandaşlarımızın yüzde 90'ının tarih değişikliği ya da iptale gittiği yönünde. Başvuru yapanların çok önemli bir kısmı tarih değişikliği yapıyor. Yüzde 90'a yakın kısmı tarih değişikliği istiyor. İptal edenlerin sayısı çok az."diye konuştu.

Ceza yok

Bağlıkaya, vatandaşların seyahat acentalarından aldığı turları herhangi bir ceza ödemeden tarihlerini değiştirilebildiğini ya da iptal edebildiğini de belirtti.

Sorun yaşayanlar TÜRSAB'a başvursun

Bağlıkaya, seyahat acentalarından paket tur alan tüketicilerin 23 Haziran dönemindeki turları erteleme ya da iptal sırasında sorun yaşamaları durumunda TÜRSAB'a başvurmalarının yeterli olduğunu da söyledi. Bağlıkaya, seyahat değişiklikleriyle ilgili tüketicilerin seyahat iptal sigortalarını da kullanabileceğini belirtti.