p>14 Aralık 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği ve tören esnasında 2 bin metre olan pistin 2 bin 500 metreye çıkarılması talimatı verdiği Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda çalışmalar aralıksız sürüyor.  Pist uzatma çalışmaları kapsamında Antalya-Mersin D400 Karayolu üzerine yapılan alt geçit törenle açıldı. Törene Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ile çalışmaları yürüten mühendis ve işçiler katıldı. Yapılan duaların ardından açılış kurdelesini kesen Kaymakam Ekinci, yolun çift şerit olarak trafiğe açılmasının sürücüleri rahatlattığını belirterek, "Gazipaşa Havalimanı Alt Geçidi’nde kazaların yaşanmamasını temenni ediyor, ilçemiz halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
204 METRE UZUNLUĞUNDA
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın bölge halkı için önemine değindi. Havalimanını 2014 yılı sezonunda 800 bin yolucunun kullandığını ifade eden Çelik, "Bu yıl hedefimiz 1 milyon yolcu. Açılışını yaptığımız bu alt geçit, altından yol geçen, üstü pist olan Türkiye’de tek havalimanı özelliğine sahip. 204 metre uzunluğunda 36 metre genişliğinde olan alt geçidimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
20 Ekim 2014 tarihinde başlanan alt geçit çalışmasının 7 ayda tamamlandığı, devam eden pist çalışmalarının ise Temmuz 2015 tarihinde bitirilmesinin planlandığı belirtildi.