Turizm sezonunun başlaması ile Alanya’ya yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. Alanya ve bölge turizmi için oldukça önemli bir yere sahip olan Gazipaşa-Alanya Havalimanı’da yurt dışından gelen yolcuları ağırlamaya başladı.

Akşam saatlerinde Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Estonya'nın başkenti Tallin’den SmartLynx Havayollarının A320 tipi uçağı ile 180 yolcu geldi. SmartLynx Havayolları 22 Nisan - 27 Mayıs ve 9 Eylül  - 26 Ekim 2022 tarihleri arasında Nisan ve Mayıs ayları için haftada 1 gün Cuma günleri, Eylül ve Ekim aylarında ise Çarşamba ve Cuma günü olarak haftada 2 uçuş olarak yaz sezonu boyunca toplamda 22 uçuş sefer düzenleyecek.  Firmanın ilk gelen uçağı Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda coşkuyla karşılandı. Karşılama törenine Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’de katıldı.

Alanya’ya tatile gelen misafirlere çiçek ve hediyeler takdim eden Yüksel, “Bölgemiz hayırlı ve uğurlu olsun. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor, yaz boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uçuş yapacak olan firma yetkililerine de teşekkür ediyoruz.” dedi.