Hollanda Utrecht’teki Vakantiebeurs Turizm Fuarı 11 Ocak itibariyle kapılarını açtı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) organizasyonuyla 300 metrekarelik stant alanında Türkiye tanıtımı yapıldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) temsil ediyor. Fuara ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve çok sayıda turizmci ile birlikte katılan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, fuardan izlenimlerini aktardı.

Sili, “Pandemi döneminde iki sene kapalı kalan Hollanda pazarı, bu sene özellikle Türkiye özelinde ciddi bir talep gösteriyor. Fuar alanında yapmış olduğumuz görüşmelerde de Türkiye, Antalya ve Alanya satışlarının gayet iyi gittiği ve hatta ciddi sayıda rezervasyon aldığı yönünde bilgi paylaşımları var. Bizler de Alanya adına faaliyet ve görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Ümit ediyorum ki 2023 sezonu sıkıntısız bir şekilde ve iyi doluluklarla turizmcinin yüzünü güldürecek ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek şekilde sonlanacaktır” dedi.

2022 yaz döneminde Corendon ekibini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte Alanya’da ağırladıklarını hatırlatan Sili, “Bunun etkileri ile birlikte 2023 senesi için uçak koyma noktasında sözler vermişlerdi. Bu sene 5 uçakla Alanya Gazipaşa Havalimanı’na uçmaya tekrar karar verdiler. Bunun artması temennimiz. Onun için bizler turizmciler, gerekli destekleri verecek ve elimizden geleni yaparak bu sektörü artırmaya çalışacağız” diye konuştu.