Rusya’nın 1 Haziran’a kadar ilan ettiği Türkiye’ye charter uçuş yasağının azalan vaka sayıları ile birlikte kaldırılacağı beklentisi sürerken, Moskova’dan farklı bir iddia ortaya atıldı.

''BAKANLARIN ZİYARETİ BU YÜZDEN GERÇEKLEŞMİYOR''

TürkRus.com'un Rus turizm haber portalı turprom.ru'dan aktardığı haberde, şu ana kadar Türkiye’den beklenen bakanlar düzeyindeki ziyaretin gerçekleşmediğini hatırlatarak, bunun “yasağın kaldırılmaması kararından kaynaklandığını” iddia etti.

''UÇUŞLARIN 1 HAZİRAN'DA BAŞLAMAYACAĞI TÜRKİYE'YE BİLDİRİLDİ''

Haber analizde, “12 Mayıs’ta Çavuşoğlu ve Koca’nın ziyareti bekleniyordu ama şimdiye kadar üst düzey yetkililerin ziyaretiyle ilgili herhangi bir durum ortaya çıkmadı. Bazı uzmanlar müzakerelerin önemsiz bir nedenle gerçekleşmediğine inanıyor: Rus meslektaşları diplomatik kanallar aracılığıyla Türk tarafına Türkiye’ye uçuşların kesinlikle 1 Haziran'da başlamayacağını bildirdi. Böyle bir karar verildiği için, artık müzakere ve pazarlık konusu yok, bu da bakanların acil ziyaretinin bir anlamı olmadığı manasına geliyor” denildi.

Yazıda, Türk medyasında "görüşmelerde Türk üst düzey yetkililerinin Kremlin'in açıklanan seyahat kısıtlamalarını en geç 1 Haziran tarihinde kaldıracağı umuduyla Moskova ile anlaşmaya çalışacaklarını” vurguladığı hatırlatıldı. Yazının devamında, "Rus uzmanlar Türkiye'nin turistlere Ağustos sonu-sonbahar başından önce açılmayacağına inanıyor” görüşü dile getirildi.