p>Alanya’da, Akdeniz'e kıyısı bulunan 22 ülke ile aynı anda plaj ve su altı temizliği yapıldı. Bölgede bulunan Bakan Çavuşoğlu da etkinliğe destek verdi.
Alanya’ya bağlı Konaklı Mahallesi’nde bulunan Titan Garden Otel plajında düzenlenen "Let's Do It, Mediterranean (Haydi Yapalım, Akdeniz)" projesi kapsamındaki faaliyete, yerli ve yabancı yaklaşık 200 kişi katıldı. Çevreci gönüllüler, ellerindeki poşetlerle plajdaki çöpleri topladı, bir grup dalgıç da su altı temizliği yaptı.
“FARKINDALIK ÇALIŞMASI YAPILDI”
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 ülkede aynı anda yapılan etkinliğin aynı zamanda bir farkındalık çalışması olduğunu söyledi. Çevre temizliğinin sürdürülebilir turizm için önemine değinen Sili, etkinliğe destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.
“TÜRKİYE’DE 10 İLDE YAPILDI”
Let's Do it, Akdeniz! Alanya Proje Koordinatörü Özgür Arslan ise çevre duyarlılığını arttırma hedefiyle Türkiye'de 10 ilde etkinlik gerçekleştirildiğini kaydetti. Plaj ve deniz dibi temizliği etkinliğine katılan Alman turist Christina Richard da geçen yıl tatil için Alanya'ya geldiklerini belirterek, "O yıl etkinliğe katıldık bu sene de öğrencilerimizle iştirak ettik. Çevre duyarlılığının her sene Alanya’da daha da arttığını gözlemliyorum" diye konuştu.
KURUMLAR DESTEK VERİYOR
Let's Do it, Akdeniz! Alanya Proje Koordinatörlüğü öncülüğündeki organizasyona, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, ALTİD, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği'nin (ALÇED) de destek verdiği belirtildi.
“LET’S DO IT AKDENİZ”E BAKAN DESTEĞİ
Etkinliğin yapıldığı saatlerde Türkiye Kent Konseyleri Platformu 16. Genel Kurul Toplantısı için bölgede bulunan Bakan Çavuşoğlu da gönüllülere destek verdi. Çavuşoğlu, etkinlik hakkında bilgi aldıktan sonra “Let’s Do It Akdeniz” flamasıyla objektiflerin karşısına geçti.