Habertürk TV'de moderatörlüğünü Mehmet Akif Ersoy'un yaptığı Nedir Ne Değildir programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Afşin Yurdakul ve Çetiner Çetin'in sorularını yanıtladı.

''RUSYA'NIN KARARI SİYASİ DEĞİL''

Rusya’nın Türkiye’ye dönük uçuş kısıtlaması ile ilgili soruya da yanıt veren Çavuşoğlu, Rusya’nın kararının siyasi olmadığında ısrar etti. Türkiye’deki vaka sayılarının artmasından dolayı Rusya’nın uçuşlara kısıtlama getirdiğini ileri süren Çavuşoğlu, ‘’Rusya Türkiye'deki sayıların yükselmesinden dolayı Türkiye'ye uçuş konusunda kısıtlama uyguladı. THY de uçuşları durdurdu. Bunun sebebi Türkiye'de Kovid-19 sayılarının artması maalesef. Sayın Putin, Cumhurbaşkanımızla telefonda bunu söylediler. Bunun arkasında siyasi bir saik yok. Bizde de rakamlar yükseldi, ilave tedbir kararı aldık. Antalya başta olmak üzere vatandaşlarımızın bu kısıtlamalara uyması gerekiyor, alınan kararlara gönüllü bir şekilde uyması gerekiyor. Bu mücadeleyi göstermezsek başta turizm olmak üzere olumsuz yansımalarını görüyoruz. Kolay değil evet zor. 1 seneyi aştı. Can sıkıcı bir virüsle mücadele ediyoruz. Yeni mutasyon var. Gerçekten zor.’’ dedi.

‘’KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIYLA RUSYA’YA GİDECEĞİZ’’

Kurallara uyulmadığını kendi şehri Antalya’da da gördüğünü belirten Çavuşoğlu, ‘’Rakamlar düştükten sonra geçen sene Almanya ile yaptığımız işbirliği modelini Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte Rusya'ya gidip anlatacağız. Rusya'dan bir heyet geliyor, uygulamaları görecekler. Ama tabii rakamların düşmesiyle gidebiliriz. Şu andaki rakamlarla ikna etmemiz çok kolay olmaz. Rakamların biraz düşmesiyle Rusya'nın bunu gözden geçireceğine inanıyoruz. Bizim güvenli turizm konsepti herkes için örnek oldu. Rusya ile beraber bu uygulamayı hayata geçirebiliriz. Bizlerin görevi de sayın Putin'in dediği gibi güvenli şekilde turizmin önünü açmak. Rakamlar düştükten sonra bu adımları atacağız.’’ dedi.