29. FOOD Product ve 33. Hotel Equipment 2023 Fuarları içerisinde Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) tarafından düzenlenen Housekeeping Olimpiyatları Turizm Okulları ve Oteller olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Yarışmacı okullar, hızlı ve standartlara uygun yatak yapımı, towel origami (havluyla figürler oluşturma), basket atma, mumya adam gibi çeşitli kategorilerde yarışarak hünerlerini sergiledi. Bu yıl Kırgızistan’dan gelen Turizm Okulu da olimpiyatlara ayrı bir renk kattı. Geniş bir alanda hazırlanan olimpiyatlar büyük ilgi gördü.

TANINMIŞ VE SEVİLEN SİMALAR JÜRİ ÜYELİĞİ YAPTILAR

Okullar bölümünün jüri üyeliklerini Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Bozdoğan, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alba Hotels Genel Müdürü Selim Soylu, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC) Başkanı Ferit Kesen, Türkiye İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) ikinci başkanı İlhami Yavuz, Starlight Resort Hotel HK Koordinatörü Hüseyin Varol, Turizm Dosyası Yönetim Kurulu Başkanı, gazeteci Halil Öncü üstlenirken, oteller bölümünün jüri üyeliklerini ise Fethiye, Marmaris, Bodrum, İzmir, Ankara, İstanbul, Alanya housekeeping derneklerinin başkanları üstlendiler.

‘TÜM ÇABAMIZ FARKINDALIK YARATMAK’

HOTED’in kurucusu, Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, farkındalık yaratmak ve mesleğin renkli yüzünü sergilemek adına bu olimpiyatları düzenlediklerini söylerken “Housekeeping departmanı konaklama sektörünün yüzü, aynasıdır. Sağlıklı yaşamın korunması ve geri dönüşüm turizminin yegâne teminatıdır. Turizmde sürdürülebilirlik adına, Housekeeping’in her yönüyle geliştirilmesi, çıtasının yükseltilmesi sadece bu mesleğin mensupları için değil, işletmecilerimiz, yatırımcılarımız ve tüm turizm camiamız için de çok büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

YARIŞMACILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ