Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rus vatandaşlarının pasaportsız seyahat edebilmesi için toplantılara başladıkları müjdesini değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Süreci biz de takip ediyoruz.

İki ülkenin bağlantıları ve projeleriyle alakalı bir konu. Mutlaka olumlu yansımaları olur. Hem Rusya’nın kendi vatandaşları açısından bizim de o pazardan daha fazla pay almamız açısından son derece olumlu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“AKDENİZ ÇANAĞI ŞAHLANIR”

Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, “Çavuşoğlu başında olduğu her zaman yine turizmcinin yanında olmaya devam ediyor. Zamanında gerek Gürcistan gerek Ukrayna ile başlayan bu güzel çalışma ve gelişmeler turist sayısına da yansıdı.

Turist sayısı artarak devam ediyor. Eğer Rusya’da da bu şekilde bir pozitif durum söz konusu olursa, bu gerçekleşirse bizler için bu da milat olacaktır. Eminim ki Türkiye turizmi özelikle Akdeniz çanağı şahlanacaktır.

Zira az da olsa insanın pasaport çıkarmasının bir maliyeti var. Bu durumda Ruslar da kayıtsız kalmayıp önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi daha fazla talep gösterecektir. Temennimiz kısa zamanda sonuçlarını ve turizmci için güzel yılların başlandığı olur” diye konuştu.