p>Alanya İlçesi'nde kaldıkları otelin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılan Norveçli çift, kollarındaki Atatürk ve Türk bayrağı dövmesiyle dikkati çekti. 23 yıldır tatil için Türkiye'ye geldiklerini söyleyen çift, "Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyoruz" diye konuştu.

Alanya'daki Sunpark Otel'de bayram kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Otel personelinin Atatürk ve şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Türk bayrakları eşliğinde 10'uncu Yıl Marşı söylendi. Turistlerin de eşlik ettiği etkinliklerin ardından otel personeli sahile inerek temizlik çalışması yaptı. Bayram kutlamalarına katılan emekli Norveçli 64 yaşındaki Byorn Harald Schulz ile eşi 63 yaşındaki Linda Kirtsten Schulz, kollarına yaptırdıkları dövmeyle dikkati çekti. Türkiye ve Norveç bayrakları üzerinde Atatürk portresi ve hemen altında 'Seviyorum' yazısının bulunduğu dövmeleriyle ilgi odağı haline gelen Norveçli çifte, otel yönetimi tarafından Atatürk portresi, Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasından oluşan kolye ve çeşitli hediyeler verildi. Hediyeler karşısında duygulanan Linda Kirtsten Schulz, gözyaşlarını tutamadı.
"ATATÜRK'TEN ÇOK ETKİLENDİK"
İlk kez 23 yıl önce Türkiye'ye tatile geldiklerini ve her yıl gelmeyi sürdürdüklerini belirten Linda Kirtsten Schulz, şöyle devam etti: "Türkiye'ye gelişimizin 10'uncu yılında Atatürk'ü ve devrimlerini duyduk. Türk tarihini araştırmaya başladık. Araştırmamızın sonunda Türkler'in tarihi, Atatürk'ün yapmış olduğu devrimler ve özellikle kadın hakları konusunda yapılan atılımları çok beğendik. Geçen yıllar içersinde de tatile her gelişimizde bu sevgimiz arttı."
"TÜRKLER'İN BİZDEN BÜYÜK TARİHLERİ VAR"
Tatil için Türkiye'ye gelişlerinde birçok ilin yanı sıra Anıtkabir ve İstanbul'da bulunan müzeleri gezdiklerini anlatan Linda Kirtsten Schulz, "Bu gezilerimizde Osmanlı ve Cumhuriyet tarihini inceleme fırsatı bulduk. Geçen hafta Norveç'in kurtuluş günüydü, fakat Türklerin daha büyük bir tarihi ve verdikleri büyük mücadele var. Bu yüzden biz Türkler'i ve Türkiye'yi çok seviyoruz. Bu sevgimizi ifade etmek için de bu dövmeleri yaptırdık" diye konuştu. 40 yıldır evli olan çiftten Byorn Harald Schulz dövmesini geçen yıl Türkiye tatilinde, Linda Kirtsten Schulz ise bu yılki tatilde yaptırdığını belirtti.