58. Ziraat Türkiye kupası, 29 Temmuz Çarşamba gece 21.30’da Trabzonspor ve Alanyaspor arasında oynandı. Kurulduğundan bugüne kadar ilk defa kupada final oynama hakkını kazanan ALANYASPOR ile bu kupayı daha önce 8 defa kazanan Trabzonspor arasında oynanan final maçını sporseverler merakla bekliyordu.

               İlk atak Alanyaspordan 5. dakikada geldi. Bakatekas’ın şutu auta çıktı.

 20 dakikada yine Bakasetas’ın şutunu Uğurcan rahatlıkla kontrol etti.

 21. dakikada Abdulkadir Ömür’ün pasına Sörloth vurdu top kaleci Marafona’dan döndü.

25. dakikada Sörloth’un ortasına altı pas çizgisinde ayak koyan Abdulkadir Ömür Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada Novak’ın uzun taç atışını en son Abdulkadir Ömür kafa ile sektirdi, Sörloth kafa ile tamamladı top kaleci Marafonada kaldı. İlk yarı Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

64. dakikada Trabzonspor ikinci gole yaklaştı. Pereira'nın sağdan ortasında arka direkte Bilal Başacıkoğlu'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin yanından az farkla auta gitti.

89. dakikada sol kanatta topla buluşan Sörloth'un savunmanın arkasına pasında Abdülkadir Ömür topu kontrol etti. Bu oyuncunun kaleci Marafona'yı geçtikten sonra ceza sahası içinde dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta çıktı.

90+5. dakikada Junior Fernandes'in ceza alanına pasında seken topa sağ çaprazda Salih Uçan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır kontrol etti.

90+10. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Ani gelişen atakta Sosa, pasını sağdan savunmanın arkasına hareketlenen Sörloth'a verdi. Bu oyuncu ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

Maç bu golle sona erdi ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan Trabzonspor, kupayı müzesine 9. Defa götürdü.

İki takımda kafasında ligi bitirdiği için 2 gol olmasına rağmen zevk almadığım bir maç izledim. İki takımın teknik adamları da takımlarının ligde gösterdikleri performanstan uzak futbol oynatmaları ve takımlarını yeterince hazırlamamaları oldukça ilginç bir durum. Alanyaspor topu Trabzon yarısı sahasına kadar taşıyor, baskı kurmaya çalışıyor ama bir türlü etkili ve istekli son vuruşları yapamadı. Alanyaspor’un topu kenarlara taşıyıp etkili ortalarına alışmıştık. Bu maçta kenarlara topu taşıdılar ama topu etkisiz ortaladılar.

Trabzonsporda da durum farklı değildi. Sahada Abdulkerim Ömür diye bir oyuncu vardı, hem oynadı, hem de Sörloth’un kendine ayak uydurmasına sağladı. Gollerde bu ikiliden geldi.

İki etkisiz oynayan takımdan Trabzonspor, Abdulkadir Ömür’ün istekli oyununa Sörloth’un da ayak uydurması ile maçı 2-0 kazanarak, kupayı 9. Defa müzesine götürdü. Trabzonspor’u kutluyorum.

ALANYASPOR bir ilçe takımı olmasına rağmen, bizlere izlettikleri ilk final maçını final tecrübeleri olmadığı için kaybettiler. Yine de bu sezon ki yükselen performansları ile bizlere yaşattıkları lig beşinciliği nedeni ile Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanmalarından dolayı ellerim patlayana kadar alkışlıyorum. ALANYASPOR’un önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancım tamdır. Böyle bir takımın oluşmasında büyük emekler veren ALANYASPOR Başkanı Hasan ÇAVUŞOĞLU’nu da tebrik ediyorum. Şimdiden önümüzdeki sezon için başarılar diliyorum.