ÖZEL HABER - Büşra KURU

Kompakt fotoğraf makineleri; tek lensli, içerisindeki enstantane, diyafram gibi ayarları otomatik ayarlayan küçük ve pratik makinelerdir. Kompakt makinelerin aksine DSLR makinelerde ise lensler değiştirilebilir ve üzerinde birçok teknik detaya erişilebilir.

“HAFİF, KÜÇÜK, PRATİK”

Kompakt makinelerin özelliklerinden bahseden Servet Demir; “Hafif, küçük ve amatör kullanımda daha pratik” dedi ve ekledi; Lensleri değişmez, üzerinde teknik ayarlar yapmamıza izin vermez.”

IŞIK VE RENKLER

DSLR makinelerde, “Lensler değiştirilebiliyor” diyen Demir, şunları da belirtti; “Harici ışıklar kullanılıyor. Kullanımında daha detaylı ve teknik ayarlar yapmamızı sağlıyor. Profesyonel renklerden ve baskı kalitesinden ödün vermiyor.” Ayrıca DSLR makinelerin, Kompakt fotoğraf makinelerine kıyasla daha ağır ve büyük olduklarını vurguladı.

TERCİH “KOMPAKT MAKİNE”

“DSLR makineler, baskı kalitesini düşürmeden, renklerdeki sapmaları en az düzeyde tutarak ve harici ışıklandırmalar ile kullanılabilir" diyerek altını çizen Demir; “Kompakt makineler daha çok gezilerde, kişisel anlarda kullanılabilecek makineler oluyor.” diye ekledi.