Son gün yarışlarında; yaş grupları sprint mesafede 99 sporcu, yıldızlar kategorisinde 51 sporcu, genç erkeklerde 31 sporcu, büyük erkeklerde 63 sporcu ve aquathlon yarışlarında 138 sporcu mücadele etti.

GENÇ ERKEKLERDE GALİP DANIIL KONDRASHOV

Genç erkekler yarışında rakiplerini geride bırakarak 57 dakika 42 saniye ile galip gelen sporcuRusya’dan katılan DaniilKondrashov oldu. Yarışa İngiltere’den katılan GuyEvans-Haggerty 58 dakika 16 saniye ile ikinci ve yine İngiltere’den katılan Daniel Dixon 58 dakika 36 saniye ile üçüncü oldu.

BÜYÜK ERKEKLERDE AVRUPA KUPASININ SAHİBİ MAX STUDER

Büyük erkeklerde 1.46.21 saniye ile İsviçre’den katılan MaxStuder Avrupa Kupası’nın sahibi oldu. İspanya’dan katılan RobertoSanchezMantecon 1.49.30 saniye ile ikinci ve İngiltere’den katılan Grant Sheldon 1.49.34 saniye ile üçüncü olarak yarışı tamamladı. Yarış sonunda dereceye giren sporcularamadalyalarını Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya verirken hediyelerini ise Avrupa Triatlon Federasyonu Başkan Vekili Chris Kitchen verdi.